donderdag 9 oktober 2003


Werowocomoco ligt aan de York


Op 21 maart 1617 werd prinses Pocahontas begraven hier op deze plaats. In 1958 werd het monument voor haar onthult. In 2003 bezochten Corien & ik het.Delft – Amerikaanse archeologen hebben mogelijk het dorpje Werowocomoco ontdekt waar het indiaanse opperhoofd Powhatan, bekend als de vader van Pocahontas, verbleef tussen 1607 en 1609. Het ligt aan de oever van de rivier York, in het oosten van Virginia. Het indiaanse stamhoofd heerste over een domein dat zich uitstrekte van de kust van Virginia tot aan de rivier Potomac, de huidige grens met de staat Maryland. In het begin van de 17de eeuw was dit volgens de onderzoekers één van de meest complexe politieke gebieden van Noord-Amerika.
Volgens de geschiedenis redde de indiaanse prinses Pocahontas het leven van de Engelsman John Smith, toen die in de handen gevallen was van de Algonquins, een andere indianenstam. Enkele jaren later trouwde Pocahontas met een Engelsman en werd ze in 1616 ontvangen aan het hof van de Britse koning James I.
Corien & ik bezochten begin dit jaar het graf van Pocahontas in St. George Church in het Engelse Gravesend. Het monument van prinses Pocahontas in de tuin van deze kerk is voor de vele Amerikaanse toeristen bijna een bedevaartsoord.



Geen opmerkingen: