Charcuterie Provençale
Malmedy – De Belgen weten wat lekker eten is. Dat hebben we afgelopen vrijdag wel weer ontdekt. Er was op een plein in het knusse centrum van de Ardennenplaats een markt met allerlei lokale producten. Een in harde worsten gespecialiseerde slager had zijn waren ook uitgestald. Er was een worst bij die was vervaardigd van ‘Sanglier’, gelukkig overigens niet ‘vieux’. Els en Corien maakten ons attent op hun ontdekking en wij schaften een worst aan. We namen verder ook nog heerlijk hooggegist Belgisch bier en gemarineerde olijven mee naar Helmond. Zo konden we ’s avonds alvast een beetje in de vakantiestemming komen.
Wat vinden jullie overigens van de poloshirtjes van de dames? Ze behoren toe aan Ad. Zowel Ad als ik kochten in een lokale modezaak een paar shirtjes. Omdat het plotseling nogal heftig begon te regen, hadden de dames droge kleding nodig. De shirtjes van Ad kwamen dus goed van pas. Mijn polootjes hadden niet de juiste maat. We sloten onze exploratietocht door Malmedy af met een copieuze maaltijd in een restaurant op de Place Albert. Het is dus maar goed dat we besloten hadden om al onze etenswaren voor het familieweekend te bestellen bij lokale winkeliers. Ze kunnen er wat van die Belgen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten