maandag 9 juni 2003

IJs met biersmaak in Groot-Brittannië


Je kunt natuurlijk nog steeds gewoon een biertje drinken en daarna als een soort toetje een heerlijke ijsco. Doddington – Het is warm en je hebt trek in een heerlijk koel biertje. Maar tegelijkertijd is met zo'n warme temperatuur een ijsje ook niet te versmaden. In Groot-Brittannië hoef je niet meer te kiezen. Als bier en ijs je doen watertanden, is de nieuwste ijssoort een echte aanrader. Bierijs heet het. Je moet ervoor naar Groot-Brittannië. Het speciale ijs is daar overigens ook alleen te koop in supermarkten en specialiteitenwinkels in Newcastle en Northumberland.

Dronken word je er niet van. Want hoewel het ijs met het bier Newcastle Brown Ale wordt gemaakt, bevat het nog geen één procent alcohol. Het product is ontwikkeld door Neill en Jackie Maxwell. Zij maken het bierijs op hun zuivelbedrijf in het dorpje Doddington. Het wordt gemaakt met verse slagroom en melk, bier en zachte karamel. Het bierijs is inmiddels getest en goedgekeurd. De proefpersonen waren de juryleden die in de regio waren om te beoordelen of Newcastle in 2008 Culturele Hoofdstad van Europa wordt. De stad is één van de zes genomineerde steden in Groot-Brittannië.
”Ze vonden het heerlijk”, jubelde de gelukkige Jackie Maxwell na afloop van het jurybezoek. ”Ze zeiden dat het geweldig was”.
Het speciale ijs zal zes maanden lang in de schappen van de supermarkten en winkels in de regio liggen. Of het bierijs in Nederland op de markt komt, is niet bekend.





Geen opmerkingen: