donderdag 8 mei 2003

Plasmascherm en wc-bril


Klik voor een vergroting op de foto Delft - Deze zomer zal Microsoft op muziekfestivals in Groot-Brittannië een openbare mobiele toilet introduceren met een internetaansluiting. Marketingdirecteur Tracy Blancher van de softwaregigant vertelde: ” Internet is een onderdeel van het alledaagse leven, surfen op het toilet was de volgende logische stap.”
De zogenaamde iLoo heeft een draadloos toetsenbord, plasmascherm en een snelle internetverbinding. Twee jaar geleden plaatste het computerconcern al eens een parkbankje met internetaansluiting in het Engelse graafschap Suffolk. Het klinkt wellicht gekker dan het is. Op de wc ligt nu ook al vaak iets te lezen of er is een prikbord met mededelingen en foto’s. Waarom dan ook niet een internetaansluiting? Dan kun je je e-mails lezen, winkelen op het internet of wat muziek downloaden.
Ook de mensen die op het muziekfestival staan te wachten voor het toilet kunnen de tijd nuttig maken in een met een waterproof keyboard uitgerust ‘hotmail station’. ”Dan doe je tenminste nog iets nuttigs terwijl je staat te wachten”, vindt Tracy.
Maar MSN laat het hier niet bij. Om de service nog completer te maken, denkt men er over om wc-papier te laten ontwerpen met webadressen. Voor de broodnodige inspiratie. Het lezen van kranten en tijdschriften op de pot wordt dus snel verleden tijd, als het aan Microsoft ligt. Als de iLoo inderdaad straks overal opduikt, wordt het ook makkelijker om ODD bij te houden. Nu moet ik op vakantie nog op zoek naar een internetcafé. Met de iLoo zou het motto van ODD dan kunnen worden ‘anytime and any place’.

Geen opmerkingen: