Gluhwein hoort erbij in ons gezin
Delft – Met Sinterklaasavond drinken wij gluhwein. Dat is al sinds jaren een traditie. We maken die niet meer net als vroeger zelf, maar kopen daarvoor een klant en klare fles bij de supermarkt. Die wijn is trouwens ook erg lekker om peertjes in te koken. Voor degene die geïnteresseerd zijn in ons oude familierecept.
Hier is het:
Gebruik een niet te dure rode wijn
Doe daar per liter een halve sinaasappel verdeeld in schijfjes + de schil
Een tikkeltje gemberpoeder
pakweg zeven jeneverbessen
een friemeltje kaneelpoeder
Een klein glaasje bruine rum
Wat kandijsuiker naar smaak
Bereiding:
Het beste is alles een paar uur te laten trekken op een heel laag vuur. Niet koken hoor! De rum pas vlak voor het inschenken toevoegen
Klik naar een recept
klik naar een ander familierecept
Klik naar gluhweinrecept
Klik naar nog een recept
Dit is dan het laatste voorbeeld.
Proost
Room with a view in New York
7 maanden geleden
Geen opmerkingen:
Een reactie posten