dinsdag 3 januari 2012

Tube

Londen – De makkelijkste en snelste manier om je te verplaatsen in Londen is ‘The Underground’, door de Londenaren zelf de ‘Tube’ genoemd. De eerste lijn werd al in 1863 geopend en daarmee is het verreweg het oudste metrostelsel ter wereld. Overigens noemen ze het in Londen nooit metro. In ons land opende de eerste metrolijn in 1968. Dat was in Rotterdam en in Amsterdam moesten ze nog wachten tot 1977. Omdat het de oudste en waarschijnlijk ook complexste ondergrondse is, heeft het ook al een rijke historie. Wij stapten steeds bij Tottenham Court Road op de Central Line en voordat je dan Holborn bereikt, zie je onderweg het nu helemaal donkere perron van het voormalige station British Museum. Er zijn nog meer van deze spookstations.

Veel mensen kunnen het niet laten om als ze in Engeland zijn een foto te maken van zo’n typische rode telefooncel. Ik krijg altijd een onbedwingbare neiging om filmopnamen te maken in de Tube. Vandaar het filmpje. Kijk er dus vooral niet naar, het gaat alleen maar over de London Underground.

2 opmerkingen:

Sassefras zei

Knap samengevoegd, al die korte filmpjes!

Martien zei

Een heel leuk filmpje, goed gedaan, alleen jammer dat Corien altijd alleen op vakantie gaat. Je moet eens aan haar vragen of ze ook een filpje van de cameraman kan maken.