dinsdag 14 juni 2011

Voor een van de twee

Land’s End – Sinds het digitale tijdperk steeds nadrukkelijke deel uitmaakt van ieders leven komen er steeds meer fotografen bij. Als er een bus met toeristen stopt bij een bezienswaardigheid blijkt dat alle inzittende zijn voorzien van een digitaal cameraatje. Jong en oud maken tegenwoordig foto’s. Je hoeft ook niet meer zuinig te doen met je filmmateriaal. Knip maar rustig door. Er zit altijd wel een goeie bij. Dat was in de tijd dat er 36 opnamen op een filmpje zaten wel anders. In die tijd maakten de meeste mensen slechts foto’s van ma, pa of de kinderen die glimlachend voor de bezienswaardigheid staan. Er werd geen film verspild met het maken van foto’s van bloemen of dieren ofzo. In deze digitale tijd is dat anders. Nu kan iedereen naar hartenlust zijn creatieve talenten ontwikkelen en foto’s maken van allerlei interessante of grappige momenten.
Corien is geen uitzondering. Ze maakt op reis veel foto’s en heeft een eigen Flirck-site. De foto’s bij dit stuk zijn door haar gemaakt op Land’s End. Dat uiterste punt van Engeland is het domein van allerlei soorten meeuwen. Corien zag twee meeuwen die in een soort contemplatieve bui voor zich uit staarden. Gezellig samen op een rotsje en niets anders doen dan naar de zee staren. Ook een zeemeeuw kan soms zin in hebben, vermoed ik.
Mijn echtgenote greep kordaat haar cameraatje en maakte een plaatje van de twee dieren. Terwijl zij dat deed naderde van de andere zijde een echtpaar. Natuurlijk ook uitgerust met een camera. Bij het zien van de twee meeuwen op het stukje rots hield het stel de pas in. De man richtte zijn lens op de twee vogels en sloop nog dichterbij. Hij sloop steeds een pasje dichterbij. Hij wilde de beide vogels van heel dichtbij vastleggen. De spanning was voelbaar. Corien hield haar camera bij de hand. Ze wachtte op het moment dat de man net iets te dichtbij zou komen en de vogels het voor gezien zouden houden.
Het gebeurde precies zoals zij in gedachten had. De man mistte zijn moment, maar Corien niet. Ze drukte af op het moment dat een van de vogels de kuierlatten neemt. Dat zijn leuke momenten voor een fotograaf. Tenminste voor een van de twee.

1 opmerking:

Martien zei

Heel leuk als je dit ziet gaan gebeuren.