maandag 20 juni 2011

Familiedag 2011

Helmond – De jaarlijkse familiedag werd dit jaar georganiseerd door Els & Ad. Dit jaar kregen ze echter zeer nadrukkelijk assistentie van hun kinderen. Janneke, Maartje, Jolijn, Marlotte en Wouter kregen daarbij assistentie van Anne-Sofie. Want hoewel de dochter van Nellie & Pieter Jan verstek moest laten gaan i.v.m. met een vakantiereis door Canada samen met haar vriend Robin, heeft ze wel geholpen bij de voorbereiding van een belangrijk onderdeel van deze familiedag: de puzzeltocht.

Na de ontvangst met koffie, thee en gebak werd de groep familieleden verdeeld over een aantal groepen. Elke groep kreeg twee vellen met vragen. Op het ene vel moesten vragen worden beantwoord over Stiphoutse zaken die we onderweg tegenkwamen, aangevuld met algemene kennisvragen. Op het andere vel stonden foto’s van zaken en situaties die we onderweg tegen zouden komen.

 Aldus gingen we op pad. We hadden onze paraplu voor de zekerheid ook maar meegenomen. We bleken die onderweg gelukkig maar sporadisch nodig te hebben. Sommige vragen bleken niet al te moeilijk. Voor andere vragen was voor sommige van ons toch hulp nodig. Hier hielp de smart Phone bij de beantwoording.

Marlotte fietste tussen de groepjes heen en weer en zorgde er voor dat niemand te veel afdwaalde van de route. Maar dat was nog niet alles. Onderweg waren ook posten ingericht. Hier kreeg je niet alleen een glaasje fris en een snoepje, maar moest je ook een opdracht vervullen. Dat maakte het allemaal nog spannender.

Er was een post waar je moest laten zien hoe handig je bent met Jeu de Boules. Het moeilijkst was nog de post waar je een penalty moest nemen. In het doel stond Roan. Hij bleek een formidabele keeper en was maar moeilijk te passeren. In mijn groepje bleek alleen Biek daar toe instaat.

Na terugkeer op de basis was er gezorgd voor een heerlijk warm en koud buffet. Alles gasten lieten zich dat zeer goed smaken. Na de maaltijd brak het moment van de waarheid aan. De jury trok zich terug en begon met het nakijken van de antwoorden. Groep 1 bleek de winnaar. De groepsleden Ad, Annefien, Marilyn, Swen, Floris, Bob, Nienke, Benthe, Sietske en Karsten kregen een echte "Ongehoordkonde" . De trotse winnaars zie je op de foto met hun oorkonde. Natuurlijk is ook dit jaar weer de traditionele groepsfoto gemaakt.

1 opmerking:

Anoniem zei

Leuk stukje! Ik mis enkel een verwijzing naar het befaamde 'paraplu-poepen' ;) Jolijn