vrijdag 13 mei 2011

Morgen opnieuw beginnen

Delft - Het was vandaag – toevallige vrijdag de dertiende - niet mogelijk om berichten te publiceren op ODD. In verband met deze problemen heeft het onderhoudsteam tijdelijk de onderhoud-release van donderdag 12 mei teruggezet. Daardoor verdwenen alle berichten en reacties die waren geschreven na 16:37 op donderdag 11 mei 2011. Deze ingreep was nodig omdat men moest terugkeren naar een stabiele versie om ODD weer normaal te laten functioneren. Natuurlijk was van de verdwenen berichten eerst een back-up gemaakt en zijn die inmiddels teruggeplaatst. Mijn excuses voor het ongemak. Morgen is er weer een nieuw stukje op ODD. Hoop ik.

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Ik zie het 'snoekentangetje' !
Sander

Sassefras zei

Ja, hahaha! Het snoekentangetje! Legendarisch!
Een hilarisch plaatje trouwens!!

Neeltje Johanna zei

Niet alleen ODD kon niets publiseren. Neeltje Johanna kon ook niets. Ik had Donderdagavond foto's geüpload en vervolgens tekst erbij geschreven. Maar ineens lag blogger eruit en was ik alles kwijt. Toen ik vanmorgen keer zag ik dat de foto's inmiddels wel gepubliseerd waren, maar de tekst was niet doorgekomen. Dus heb ik maar weer opnieuw iets geschreven. Maar de hele vrijdag was het niet mogelijk om iets op m'n site te zetten.

webbeheerder zei

Inderdaad Nellie het was een frustrerende dag voor gebruikers van Blogger. Het was 20,5 uur niet mogelijk om berichten te plaatsten. Alles is Bijna terug naar normaal; je kunt weer berichten plaatsen. Ook de berichten en reacties die tijdelijk waren verwijderd, worden weer teruggezet.
Wat is er gebeurd? Donderdagochtend (Nederlandse tijd) vond routine-onderhoud plaats. Tijdens dat onderhoud was er sprake van technische problemen die van invloed waren op het gedrag van Blogger. Vanaf dat moment hebben bloggers en bloglezers uiteenlopende ongewone dingen kunnen meemaken, waaronder storingen, verdwenen berichten, foutmeldingen en sommige mensen kwamen op verkeerde blogs terecht. Een heel klein deel van alle Bloggers (zo’n 0,16%) heeft mogelijk accountspecifieke problemen ondervonden. Daarom ging me terug naar de status zoals die was vóór het onderhoud en is Blogger op ‘alleen-lezen’ modus gezet, terwijl men werkte aan het terughalen van alle inhoud. Daarom was het niet mogelijk om berichten te posten. Blogger ging terug naar een status van woensdag 11 mei, waardoor berichten die vanaf toen zijn gemaakt, zijn verwijderd.