zaterdag 14 mei 2011

Het blijft leuk

Delft – In 2005 vroeg ik je om een foto te maken van het interieur van je koelkast. Dit ODD-project leverde toen een aantal leuke plaatjes op. Het is na al die jaren leuk om de foto’s weer eens te bekijken en te zien wat er is veranderd. Klik maar eens hier. Dat het nog niet zo’n gek idee was, ontdekte ik deze week, na een mailtje van Saskia. Zij maakte me attent op een soortgelijk project van de New Yorkse fotograaf Stéphanie de Rougé. Deze fotograaf maakte foto’s van de inhoud van de koelkasten van mensen in Parijs en New York.
 Klik hier voor meerdere foto’s van haar project. Ze opende meer dan 45 koelkasten en ontdekte zoals zij het zegt ‘quite amazing worlds’. Ze wil ook foto’s maken van koelkastinterieurs in andere grote wereldsteden. Het zal ongetwijfeld een leuk koffietafelboek opleveren dat een heel bijzonder inkijkje geeft in de gewoonten van de bewoners van onze planeet.
Op de foto’s van haar project zie je dat mensen niet alleen eten en drinken in hun koelkast bewaren, maar bijvoorbeeld ook kleding en barbies. Behalve de koelkastinhoud fotografeerde De Rougé ook de gebruikers van de koude kast. Die combinatie maakt het nog leuker. Dat is overigens iets dat sommige ODD-ers in 2005 ook al deden. Zij fotografeerden toen soms ook een gebruiker bij de inhoud van de kast. Na enig zoeken ontdekte ik op het web nog een soortgelijk fotoproject over de inhoud van koelkasten. Klik daarvoor hier. Het blijft een leuk idee. Toch?

Geen opmerkingen: