donderdag 14 april 2011

Sander beëdigd als Nederlands octrooigemachtigde

Rijswijk - Gisteren is Sander in het Nederlands Octrooicentrum te Rijswijk – te midden van familie en vrienden - beëdigd als Nederlands octrooigemachtigde. Met hem werden nog drie mensen beëdigd. Na zijn beëdiging werd hij officieel ingeschreven in de Orde van Octrooigemachtigden.
Voor de plechtigheid op het terras van het Nederlands Octrooicentrum
 
Voor de beëdiging begon, legde Mr. D.J. de Groot, directeur van het Nederlands Octrooicentrum, uit wat een octrooigemachtigde is en doet. Hij of zij is een onafhankelijk, wettelijk bevoegd specialist op het terrein van octrooien, merken en modellen. Een octrooigemachtigde adviseert over een effectieve bescherming van kennis, producten en ideeën, treedt op namens de opdrachtgever en verzorgt de procedures voor het verkrijgen en in stand houden van de gewenste bescherming. Deze mensen zijn voordat ze aan deze studie begonnen eerst afgestudeerd aan een universitaire technische opleiding en vaak ook gepromoveerd.
Na de beëdiging overhandigde Mr. D.J. de Groot, directeur van het Nederlands Octrooicentrum, het bewijs van inschrijving in het register van octrooigemachtigden aan Sander.
 
Hij legde uit dat het vak van octrooigemachtigde een uitdaging is voor mensen die techniek hebben gestudeerd en die kennis willen combineren met andere disciplines zoals recht, taal & communicatie. Hij richtte zich ook nog even tot de meegekomen familieleden: “Jullie man of vader heeft een intensieve studie achter de rug die waarschijnlijk ook van de mensen in zijn directe omgeving veel heeft gevraagd”. Uit de reactie uit de zaal bleek dat hij de spijker op de kop sloeg. Na vanmiddag staan er 998 – het nummer van Sander – octrooigemachtigden in het register ingeschreven. Daar van leven en werken er nu nog 440. Dat vind ik niet erg veel. Een beetje tennisvereniging heeft net zoveel leden. De meeste Nederlandse octrooigemachtigden zijn daarnaast ook Europees Octrooigemachtigde (European Patent Attorney). Dat examen heeft Sander onlangs ook gedaan.
Na de plechtigheden was er tijd voor gelukwensen
Na de beëdiging volgende een samenzijn waarbij wij onder het genot van een kopje koffie en thee met een taartje ook de registers even mochten inzien. Daarna reden we met Sander & Saskia en de kinderen en Jasper die met zijn dochters ook naar de plechtigheid was gekomen naar de boulevard van Scheveningen om daar in een warm zonnetje op een terrasje nog wat te drinken.

 

4 opmerkingen:

Martien en Nella. zei

Via deze weg van Harte gefeliciteerd Sander en ook al het thuisfront gefeliciteerd! Heel Knap!!!Nu nog duimen en dan misschien het volgende feestje?

Anoniem zei

gefeliciteerd!!
liefs, marlotte

Neeltje Johanna zei

Hallo Sander! Een prestatie waar je met recht trots op mag zijn!! Grandioos!

kimmetje zei

ook van ons Sander van Harte gefeliciteerd,knap hoor.
Henny en Frans