maandag 11 april 2011

Onder broers en zussen

Delft – We vieren elk jaar twee familiedagen. Iedereen, nou ja bijna iedereen, behoort immers tot twee families. Een daarvan is meestal schoon. Dit jaar vier ik maar één familiedag. In plaats daarvan hebben we dit jaar een broers & zussendag beleefd. Of de familiedag volgend jaar wel - en zo ja in welke vorm – doorgaat is nog niet zeker. Intussen was de B&Z-dag afgelopen zaterdag erg geslaagd. Nellie & Pieter Jan hadden de dag georganiseerd. We begonnen met een koffie met eigen gebakken appeltaart, gevolgd door een heerlijk lunch in de zonnige tuin van Nellie & Pieter Jan.
Met de broers en zussen in de peel
Het middagprogramma bestond uit een wandeling in de heerlijke lentezon. Ze hadden als decor voor de wandeling gekozen voor het hoogveengebied ‘De Groote Peel’. Het 1400 hectare grote nationale park bleek bij uitstek geschikt voor een wandeling.
Nella geniet van het uitzicht
Het vogelrijke natuurgebied op de grens van Limburg en Noord-Brabant, in de driehoek Meijel - Asten – Nederweert, wordt niet ontsierd door asfaltwegen en hoogspanningsleidingen. Daarom is het voor de mensen uit de Randstad een verademing om door dit prachtige gebied te wandelen. We begonnen de wandeling bij het volledig ecologisch gebouwde bezoekerscentrum ‘Mijl op Zeven’. Vanwege het broedseizoen bleek een groot gedeelte van het park nog tot 15 juli gesloten.
Via knuppelpaden loop je droog door het natte gebied
Maar de wandelroute van zes kilometer door het Nationaal Park was wel open. We genoten dan ook volop tijdens de wandeling van dit natuurgebied van internationale klasse. Het is weids en waterrijk en herinnert ook aan vroeger. We zagen sporen van het verleden toen noeste arbeiders de turf – het zwarte goud van de Peel – uitgroeven.
Even een sms-je van het thuisfront
We besloten de dag in ander natuur- en wandelpark. We deden dat met een gezellig diner in Paviljoen de Warande op de rand van het park met dezelfde naam. Het bleek een leuk restaurant met een menukaart vol lekkernijen.

Geen opmerkingen: