dinsdag 5 april 2011

Genieten op z’n Spaans

Nerja – Vorige week logeerden Monique & Adrie in het charmante plaatsje Nerja aan de Spaanse Costa del Sol. Op het feestje van Annefien zat ik een tijdje naast Monique. Zij vertelde dat het vriendelijke dorp ook wel 'El Balcón de Europa' wordt genoemd. Het dankt de naam ‘het balkon van Europa’ aan een grote uitstekende rots boven zee. Hier is de 'onderste' punt van Europa. “Met een trap kon je naar beneden om langs de zee te banjeren. Vooral 's avonds als de zon onderging was het hier prachtig”, vertelde Monique.
Ze hebben volop genoten van de typische Spaanse levensstijl, die in dit gedeelte van Andalusië vooral vriendelijkheid en ontspanning uitstraalt. Adrie liet me ook een paar foto’s van de vakantie zien op zijn iPhone. Ik kon ze dankzij dit handige apparaatje meteen doormailen naar de redactie van ODD voor dit stukje. Vanuit hun vakantieverblijf bezochten ze ook het Alhambra bij Granada.
Met een gids bezochten ze dit middeleeuwse paleis en fort van de Moorse heersers van het koninkrijk Granada hier in Andalusië. “Omdat het zich op een heuvelachtig plateau bevindt, heb je daar ook een prachtig uitzicht over de stad Granada”, vertelde Monique. De gids legde hen alles uit over de fijn uitgevoerde islamitische kunst en de andere kunstschatten. Veel kunstschatten van het Alhambra zijn gerestaureerd en geven zo een goed voorbeeld van Moorse kunst op het Europese vasteland. “Ik vond de tuinen van het Alhambra ook erg indrukwekkend”, vertelde Monique. “Het ruisen van de wind door de bomen samen met de geluiden van het water zorgden voor een onvergetelijke ervaring”, vertrouwde ze me toe.

 

Geen opmerkingen: