woensdag 27 januari 2010

Advocaatje ging op reis

Veldhoven – Nienke, Dieuwertje en Emma hebben onlangs weer een uitvoering gegeven. Ze namen elk afzonderlijk achter de vleugel plaats voor een optreden. Daar bleef het niet bij. De drie muzikale zussen deden natuurlijk ook samen iets. Ze openden het optreden van de muzikanten van de muziekschool met hun gezamenlijke vertolking van het bekende kinderliedje ‘Advocaatje ging op reis’. Ook hun pianoleraar deed mee. Dieuwertje en Emma namen het reisplan voor hun rekening. Nienke bleef achter de 88 toetsen zitten en zorgde voor de begeleiding.
Nienke, Emma en Dieuwertje achter de vleugel.
Een Flickr-foto van Saskia

De meisjes gebruikten hun koffertjes om het verhaal op te leuken. Hun verzoek aan mamma om een zwarte toga met witte bef te maken, was echter net een straat te ver. De reis van de muzikale advocaatjes zag er zo al spectaculair genoeg uit. Corien & ik waren niet bij het optreden aanwezig, maar kregen een telefonisch verslag. We hebben in een eerder stadium thuis bij de meiden wel een oefensessie bijgewoond.
We vonden het toen al erg leuk en begrijpen dat de uiteindelijke uitvoering een groot succes is geworden. Een filmpje van de oefensessie zie je hieronder.


Advocaatje ging op reis, tiereliereliere
Met zijn hoedje op zijn arm, tiereliereliere
Bij een herberg bleef hij staan, tiereliereliere
Stokvis kreeg hij bij 't ontbijt, tierelierelom
't Graatje schoot hem in zijn keel, tierelierelom
Dokter werd er bij gehaald, tierelierelom
Maar de dokter was te laat, tierelierelom
Zo ging 't advocaatje dood, tierelierelom
't Gras dat groeit nu op zijn buik, tierelierelom.

1 opmerking:

Marieke zei

'Knap hoor' was ook de reaktie van Mees toen hij het filmpje zag. 'Super schattig' de reaktie van zijn mama...