zaterdag 7 februari 2009

Geen kleinigheidje


Helmond – Het houden van een geitje is geen kleinigheidje. Daar komt heel wat bij kijken. Ad vertelde al eerder op ODD dat hij vorig jaar op kerstavond nog even vlug een hok voor het gearriveerde pleeggeitje mocht timmeren. Afgelopen weekend ontdekte ik pas hoe groot zo’n hok in de tuin er uitziet. De tuin krijgt de allure van een kinderboerderij.

De tuin van Els & AD krijgt de allure van een kinderboerderij.

Een andere zaak waarmee iedere geitenhoeder te maken krijgt, is het sociale aspect. Geitjes zijn sociale dieren. Ze zijn niet graag alleen. Als je ze wel alleen laat, blaten ze de hele boel bij elkaar. Dat is lastig in een woonwijk. De buren zijn niet blij als er tot diep in de nacht een geit staat te blèren in de tuin. De oplossing daarvoor is simpel: zorg voor gezelschap. Je kunt dat oplossen door bij de geit te gaan slapen. Er is voldoende ruimte in het grote hok voor een comfortabel bed. De voor de hand liggende vraag is dan natuurlijk wel: stink dat dan niet? Het overbekende antwoord is: daar went de geit wel aan.

Els heeft enorme konijnen.

Els koos voor een andere oplossing. Ze kocht twee gigantische grijze konijnen. Die houden het geitje nu gezelschap. Het is een prima oplossing want je hoort het beest niet meer. Maar wat als de geit over enkele maanden terug gaat naar de geitenboerderij? Dan zit je toch nog tot kerstmis met twee gigakonijnen.

Geen opmerkingen: