zondag 8 februari 2009

Komt er nog wat van?


Delft – Wat de oorzaak is van het uitblijven van nieuwbouw op de hoek van de Binnenwatersloot/Westvest zal de gemiddelde Delftenaar worst zijn. De lokale krant heeft indertijd wel uitvoerig over de perikelen met het braakliggende terrein verhaald, maar dat is inmiddels al weer twee jaar geleden. Eerst was er sprake van een grand-café en woningen, maar later werd dit weer vervangen door winkels. Al die plannen hebben uiteindelijk tot niks geleid.

Het gat van Delft.

Het resultaat is dat een belangrijke toegangsweg naar onze historische binnenstad ontsierd wordt door een braakliggend terrein. Het wordt tijd dat daar een oplossing voor komt.

De 220 meter lange Delftsblauwe graffitimuur trok destijds landelijk veel de aandacht.

Toen in 2002 de parkeergarage voor het Zuidpoortgebied gebouwd werd, maakte kunstenaar Hugo Kaagman samen met 50 jongeren een Delftsblauwe muur rond het Zuidpoortgebied. Het gebied knapte er geweldig door op. Zou het geen goed idee zijn om het lelijke gat in de bebouwing aan de Binnenwatersloot/Westvest ook op een dergelijke manier op te knappen. Misschien een idee voor ondernemer Ad van Tol die indertijd zo haastig was met het slopen en de stad op die manier opzadelde met dit lelijke gat. De 220 meter lange Delftsblauwe graffitimuur trok destijds landelijk veel aandacht. Zo kan iets negatiefs wellicht nog positief gebruikt worden.

Geen opmerkingen: