dinsdag 18 maart 2008

Grachten fietswrakvrij


Delft – Een nieuwe lente, een schone gracht. Vanaf Pasen varen de rondvaartboten weer door de Delftse grachten. Daarom maakt de gemeente die nog even fietswrakvrij. Afgelopen vrijdag zijn ze begonnen. Het dreggen leverde de eerste dag twee volle boten met fietswrakken op. Op maandag gingen de dregwerkzaamheden weer verder. En ook op maandag leverde dat twee volle boten met fietsschroot op. Helaas doet de gemeente geen moeite om de eigenaar van een opgeviste fiets te achterhalen. Dat is jammer. Er zou toch op z’n minst even kunnen worden gekeken of er ooit aangifte is gedaan van diefstal van de opgedregde fietsen. Dat kan heel eenvoudig als er een postcode in de fiets is gegraveerd.
 De gracht is aan het eind van de week weer fietswrakvrij, het opsporingsregister bevat dan nog steeds een aantal gestolen fietsen die ook daaruit hadden kunnen worden verwijderd.

Op Delft.nl word je aangeraden om je fiets gratis te laten graveren in de werkplaats van de fietsstalling Biesieklette op het Vesteplein.
“Het voordeel van een graveercode op je fiets is dat bij diefstal de kans driemaal groter is dat die wordt teruggevonden” belooft de site. Behalve als hij door de gemeente uit de gracht wordt gedregd, want dan verdwijnt hij zonder controle op de schroothoop. De gracht is aan het eind van de week weer fietswrakvrij, het opsporingsregister bevat dan nog steeds een aantal gestolen fietsen die ook daaruit hadden kunnen worden verwijderd.

Geen opmerkingen: