dinsdag 17 december 2002

Rooms Katholieke volksdeel gekwetst


Delft – De dierenbescherming is volgens het Contact Rooms Katholieken (CRK) te ver gegaan. De boze en geschokte organisatie heeft tegen de Dierenbescherming aangifte gedaan bij het Openbaar Ministerie. De Rooms Katholieke organisatie is boos over de nieuwe campagne van de behartigers van de dierenbelangen en noemt deze godslasterlijk. Dat heeft de stichting zondag bekendgemaakt.

Dit is de schokkende afbeelding van de heilige maagd Maria met het bebloede konijn


De stichting doelt op de posters waarop de maagd Maria staat afgebeeld met een gehavend en bebloed konijn in haar armen. Het CRK heeft de posters met ”verontwaardiging en afgrijzen” bekeken. ”De Dierenbescherming had rekening moeten houden met de gevoelens van het ‘Rooms Katholieke volksdeel’, dat door de campagne wordt beledigd”, zo meent het CRK.
Onder het motto 'Zalig kerstfeest... Maak het niet te wild', wil de Dierenbescherming het ”verborgen leed in de bio-industrie” onder de aandacht brengen. Volgens een woordvoerder worden kalkoenen, konijnen en eenden vaak onder erbarmelijke omstandigheden vetgemest. ”We wilden niet shockeren, maar de andere kant van het serene kerstfeest laten zien”, zei een woordvoerder. De campagne heeft in ieder geval voor veel aandacht gezorgd en al wat veel stof doen opwaaien.

Geen opmerkingen: