dinsdag 24 december 2002

De boom van………..Els & Ad


Zo stel ik me de boom van Els niet voorHelmond – ”Niet iedereen heeft een digitale camera”, meldt Els. Maar ze wil wel over hun boom vertellen:
” We hebben meestal een klein boompje, want vaak is een grotere meer protserig, in onze ogen dan. Ongeveer drie jaar geleden hebben we voor het laatst een boompje bij de plaatselijke middenstand gekocht. “Al twee jaar geen boom?”, hoor ik je denken. Nee zo zit het niet, noem het maar Hollandse zuinigheid. Want wat is het geval, we gooien de boom altijd achter in de tuin neer, netjes uit het zicht, om haar [of hem?] een tweede leven te gunnen in opa's bos. Maar zoals iedereen, heeft ook Ad het druk, druk, druk. Vorig jaar zagen wij dat ons boompje dapper enkele nieuwe scheuten had aangemaakt. Daardoor waren we zo ontroerd dat we 'm [toch mannelijk] niet in de gft-bak stopte, edoch in onze huiskamer. Voor dit jaar geldt eigenlijk hetzelfde, ware het niet dat ons boompje het een beetje moeilijk heeft gehad en geen nieuwe scheuten had gemaakt, maar hij was niet dood. Dus tot groot ongenoegen van de kinderen over onze zuinigheid [goed voorbeeld doet goed volgen, toch?] staat ons boompje weer met ballen en een schuine piek, tja de top is ook niet meer wat het geweest is, te pronken in onze kamer.
Morgen zal ons nichtje Anne Sofie proberen een camera te lenen om onze meiden op de gevoelige plaat te zetten als zij toeten in het ziekenhuis.

We hebben ook een prachtige foto van Roan waarop hij poseert als kindje Jezus. In het plaatselijke glossy middenstandsblaadje 'Soeps', te verkrijgen bij de betere zaken ligt hij bloot in de armen van ene Janneke [model met dezelfde naam] rustig rond te kijken. Hoe ik dat verstuurd moet krijgen vraag ik wel aan een kenner.”


Tot zover Els. We wachten met spanning op de foto van Roan.


Geen opmerkingen: