zaterdag 28 december 2002


Dankzij Marieke


De heilige maagd van onze dagen met haar eerste geboren zoon: Roan.Helmond – Onlangs meldde Els ons dat ze een foto van haar kleinzoon Roan had gezien in het zoals zij omschrijft ”plaatselijke glossy middenstandsblaadje ’Soeps’. Soeps is geen eettijdschrift met een grote voorliefde voor diepe borden en grappige kommen gevuld met soep. Neen, het is een regionaal magazine, dat in een oplage van 10.000 gratis wordt verspreid in Eindhoven en omgeving. De kleinzoon van Els ligt daar volgens haar geheel ontkleed ”in de armen van ene Janneke [model met dezelfde naam] rustig rond te kijken.” Els zag echter geen kans om de foto naar ons te versturen. Ze was het wel van plan, maar moest daarvoor in haar omgeving nog een ”kenner” opzoeken die haar kon helpen met de technische details die zich voordoen bij het scannen c.q. downloaden van een foto.
Dat probleem is nu opgelost. In Eindhoven las Marieke op ODD van haar verzuchtingen. Marieke zag wel kans om de betreffende Soeps-foto van Roan te verschalken en naar mij op te sturen. Dankzij haar inspanningen kunnen wij de foto hier nu tonen.
Het enige wat nu nog ontbreekt is het verhaal. Wat doet Roan in de armen van een hedendaagse Maria? Ik denk dat ik het antwoord wel weet. De moderne heilige van onze dagen maakt reclame voor kleding. Dat doet Roan duidelijk niet. Die ligt gewoon zichzelf te zijn.
Dat levert deze leuke foto op.

Geen opmerkingen: