vrijdag 27 december 2002

Nellie & Pieter Jan op Rhodos


De huizen en kerken hebben een blauw randjeRhodos – Gisteren ontvingen we een e-mail van Nellie & Pieter Jan. Zij schrijven:
”Het is nu tweede kerstdag, maar een kerstsfeer is hier niet. Toen we maandag aankwamen was het behoorlijk warm. Ik had al spijt dat ik alleen maar m'n bontjas aanhad. We hebben een goede reis gehad. Het vliegen ging zonder probleem. Het voelde of we al jaren niet anders deden dan samen vliegen. Net of je in een bus zat. Maar het vliegveld was wel een heel verschil met Schiphol. Primitief. We werden met de taxi naar het hotel gebracht. Dat was toch nog wel een eindje rijden. Het hotel is behoorlijk luxe. Zo'n hotel waar je normaal gesproken snel voorbij loopt in de veronderstelling dat daar alleen maar miljonairs verblijven. Nee dus, wij zitten er. Balkon met uitzicht op zee. Het hotel is royaal opgezet een beetje in oud-griekse stijl. Met 2 buitenzwembaden en 1 binnenbad en een sauna. Maar van die gelegenheden hebben we nog geen gebruik gemaakt. Het eten is goed. Met het ontbijt kunnen we wel een hele dag doen, zo vol zitten we dan.
Toen we aankwamen zijn we eerst de omgeving wat gaan verkennen. De straten zijn ongelooflijk slecht onderhouden. Allemaal gaten in de weg en oneffenheden. Ik struikelde dan ook al tijdens de eerste wandeling en verzwikte m'n enkel. Maar aanvankelijk viel het mee, dus we liepen stug door. Maar dat was misschien niet verstandig, want lopen werd steeds pijnlijker en dus hobbel ik nu al 3 dagen met krukken rond die we in één van de vele apotheken hier gekocht hebben. Als ik m'n enkel ontzie dan valt het wel mee. Maar we hebben voor een week een auto gehuurd dus we zijn mobiel genoeg. Gisteren zijn we naar het zuiden gereden langs de westkust. Het is erg mooi hier ondanks dat de zon het na 2 dagen liet afweten. De prachtige uitzichten die we gisteren zagen heeft Pieter Jan uiteraard allemaal op de video vastgelegd. We hebben hele kuddes wilde geiten gezien. Leuk hoor, met jonkies. Het is wel uitgestorven op sommige plaatsen. Maar in de zomer schijnt het hier overbevolkt te zijn van de toeristen. Aan het kerstfeest wordt hier niet veel gedaan. Er is wel straatverlichting en hier en daar een kerstboom maar dan heb je het wel gehad. Een kerkdienst hebben we niet kunnen vinden. Wel gesloten kerken en een grieks-orthodoxe kerk die wel open was, maar verder stil en verlaten.”


Aldus Pieter Jan en Nellie.Geen opmerkingen: