woensdag 25 januari 2012

Ingrediënten

Delft – De foto’s in een kookboek zijn meestal erg indrukwekkend. Ze tonen het resultaat van de kookkunst van de schrijver van het boek. Jouw maaltijd – hoewel natuurlijk erg lekker – ziet er nooit zo uit. Dat komt omdat de fotografen sjoemelen bij het maken van de foto. De kleur van de producten moet perfect zijn. Ze behoeven niet gaar of lekker te zijn, maar mooi. Veel spulletjes op die mooie foto in het kookboek zijn dan ook helemaal niet eetbaar. De Zweedse fotograaf Carl Kleiner, pakte het bij het maken van de foto’s voor het kookboek van Ikea dan ook helemaal anders aan. Hij maakte geen foto’s van het eindproduct, maar maakte een ingrediëntenfoto. Het kookboek van de Zweedse meubelgigant zou je alleen al voor de foto’s kopen. Ik denk dat ze het ingelijst op grootformaat in de keuken ook heel goed doen.

1 opmerking:

Sassefras zei

En wat zou dit moeten worden?
Een mooi is het zéker.