vrijdag 20 november 2009

Purrrfect

Delft – Een opmerkzame lezeres van ODD zag dat de omfietswijnen wel vaak uit dezelfde supermarkt komen. Daar zit geen brede bedoeling achter. De winkel is domweg in de buurt. Ook dicht in mijn buurt is de winkel van de Hema en ook dit is een winkel waar ik graag met lege fietstassen heen peddel. Deze zaak heeft maar liefst 53 omfietswijnen in huis. Deze maand worden alle omfietsers bovendien beloond met een extra korting van 15 procent. Dus komt mijn financiële grens voor een omfietswijn in de buurt.
Heerlijk voor tijdens de Kerst.

De fles die Saskia hier beet heeft, is gevuld met Chateau Fourreau. Normaal kost deze onverbiddelijke kerstwijn 4 euro 50. Door de 15 procentregeling is dat nu dus 3 euro 83. Het is een heerlijke wijn om tijdens de kerstdagen mee bij de open haard te kruipen. Trouwens ook bij de centrale verwarming zorgt deze klassieke en vriendelijke Bordeau voor het ouderwetse charmante kerstgevoel.
Hier moet je even voor omfietsen, maar dan heb je ook wat. Corien houdt de witte versie vast. Ook een omfietswijn

Corien heeft voor onze kerst wat flessen Chat-en-oeuf uitgezocht. Kat op ei, het is op het etiket duidelijk te zien. Maar het klinkt als châteauneuf en daar lijkt het qua smaak dan ook zeer op. Deze côtes du Ventoux is alleen veel gezelliger en vrolijker. Normaal kost een fles 5 euro, maar nu mag je ze voor 4 euro 25 meenemen. Purrrfect! Regeren is vooruitzien. Dat geldt ook voor de donkere dagen voor kerst. Even op de pedalen dus en naar de Hema voor deze twee heerlijke rode jongens.
Een aantal lezers van ODD/OG is gratis abonnee op het ODD-Wijnalarm. Dat betekent dat je een mailtje krijgt als er een omfietswijn is te halen. Wil jij ook een ODD-Wijnalarm? Meld je dan hier

Geen opmerkingen: