maandag 16 november 2009

Emma is zes jaar

Veldhoven – Elk gezin kent zijn eigen tradities. Er zijn gewoonten die heel specifiek bij een bepaald gezin horen, maar er zijn ook tradities die in veel gezinnen hetzelfde zijn of lijken. Zo is er op verjaardagen meestal wel een taart. En bij verjarende kinderen zijn die op de feestelijke dag versierd met het aantal kaarsjes dat gelijk staat met het aantal jaren dat zij dan tellen. Er wordt gezongen en hiep hiep hoera geroepen. Vriendjes en vriendinnetjes komen op visite. Oma’s, opa’s, tantes, ooms, nichtjes en neefjes komen allemaal langs op de feestelijke geboortedag. Natuurlijk zijn er ook cadeaus. Tot zover lijken alle verjaardag in de diverse gezinnen wel op elkaar.

Emma met en zonder krullen. Eerst in pyama en daarnaast in haar nieuwe feestjurk

In het gezin van Saskia & Sander is er ook zo’n specifieke traditie. Daar hebben de meisjes op hun verjaardag krullen. Zondag vierden we de zesde verjaardag van Emma en natuurlijk waren haar gouden lokken die dag voorzien van prachtige krullen.
Teneinde die krullen te krijgen, moest de aanstaande jarige job natuurlijk wel een nachtje met papilloten in het haar slapen. Emma verzekerde me dat ze daar niets van merkt en net zo lekker slaapt als zonder de witte papillotten.

Geen opmerkingen: