dinsdag 27 november 2007

Voor de on-the-go eater


Oxford – De Alpha Bar in Oxfords Covered Market is zeer geliefd bij de studenten van de stad. Het is eigenlijk een gewone sandwich and salad bar, maar om de een of andere reden is het een trefpunt geworden voor de studenten.

Alpha Bar in Oxford’s quaint and traditional covered market.

De broodjes en salades zijn ongetwijfeld erg lekker. Volgens de borden bij de bar is alles erg vers en dat is altijd een aanbeveling. Er is ook een ruime keus, waarbij ook vegetariërs ruimschoots worden bediend. Ze hebben koffie, thee, kruidenthee, vruchtensap en heerlijke melk shakes. Tot zover alleen maar aanbevelingen.

Zeer klein terras.

Waarom verbaasd het me dan dat de plek zo populair is. Mijn verbazing is gestoeld op het feit dat het terras uit slechts een tafeltje bestaat. Er staan weliswaar twee stoeltjes aan, maar het blijft een beperkt aanbod. Zeker als je zoals deze jongeman de enige overgebleven zitplaats in gebruik neemt met de tas. Het is een zoals ze hier noemen een geweldige bar voor de on-the-go eater. Een heel groot pluspunt is de milieubewuste keus van het bestek. In plaats van plastic vorken, lepels en mensen, krijg je hier een houten bestek. Misschien is het dat wel wat de studenten zo aanspreekt.

Geen opmerkingen: