Pub food is goodBanbury – Er is de laatste jaren veel veranderd in de pub. Voor de Engelsen springt wellicht de verruiming van de tijden het meest in het oog. De Britten kunnen nu de hele dag bier drinken en worden ook niet meer om elf uur ’s avonds naar huis gestuurd door de landlord. Voor bezoekers uit het buitenland vond de opmerkelijkste verandering plaats in de keuken van de pub. Er is een opvallendste verschil te bespeuren met de producten van de keuken van een jaar of tien geleden. Vroeger had ‘pub food’ een betrekkelijk slechte naam. Nu kunnen we iedereen een maaltijd in de pub aanbevelen. Mensen die met ons een bezoek brachten aan het perfide Albion weten inmiddels wel dat wij een maaltijd bij de pub van harte aanbevelen. Het echte Engelse eten is eigenlijk alleen nog daar te vinden. Bovendien is het vaak goedkoper dan in restaurants. Je bestelt het eten net als je drankje aan de bar en rekent daar ook meteen af. Bijkomend voordeel van een maaltijd in de pub – onze favoriet is meestal de lokale Wetherspoon – is bovendien een meer dan royale keus in bier. Niet alleen ‘lager’ (pils) maar vooral het royale aanbod van bitter, stout en ale maken het gebruiken van een maaltijd in de pub zeer de moeite waard. Daar zeg ik graag proost op. |
Room with a view in New York
7 maanden geleden
Geen opmerkingen:
Een reactie posten