woensdag 21 november 2007

”Let's discuss it down the pub”


Londen – De Britse premier Gordon Brown zou het leuk vinden als er een motto kwam dat aangaf waarom er Groot staat voor Brittannië. Een slogan om de identiteit van de Britse natie samen te vatten. Zelfs voordat hij nog maar een begin had gemaakt met zelf nadenken over zijn idee, kwamen de suggesties via de media al binnen. Brown had gevraagd om een kernachtige kreet van vijf woorden. Hij werd op zijn wenken bediend. De leukste vond ik zonder meer ‘Dipso, Fatso, Bingo, Asbo en Tesco'. De bedenker van deze kreet verwijst naar de vijf grootste verslavingen van het huidige Albion: drinken, eten, spelen, overlast veroorzaken en winkelen.
Sommigen combineren een gebrek aan zelfvertrouwen met het stoïcisme van de Britten en komen met: "Britain, a terribly nice place”, “Less stuffy than we sound”, “Stubborn to the point of greatness” en “Turned out nice again”.

 Never a frown with Gordon Brown.

Er zijn zelfs mensen die de vraag van Brown serieus hebben genomen. Zij produceren slogans zoals: “Britain: my country, my home”, “I respect who you are” “Great people, great country, Great-Britain”, “For honour and for freedom” en “Pride, passion, history, monarchy & exploration”.
De kreet waar Brown zelf mee kwam toen hij het stokje van Tony Blair overnam, had hij ook al niet zelf bedacht. Het was het motto van zijn oude school: “I will try my utmost.”
Toch zijn er ook wel wat uitdagende kreten geproduceerd. Slogans die de premier vast niet in gedachten had toen hij er over begon. Wat dacht je van: “Britain will always be England”, “Once mighty empire slightly used”,” Your nation, ruined by Labour” , “At least we're not France” en “In America we trust”. Maar het zijn vooral toch ook veel leuke zoals: “Sorry, is this the queue?”,” Britain, live wrong and prosper”,” Let's discuss it down the pub” en “National mottos are for whimps”.

Geen opmerkingen: