maandag 13 juni 2005


Delft Waterdicht


Delft – Zondagmiddag bezochten Corien & ik de 18de editie van het straattheaterfestival ’Mooi Weer Spelen’ in de historische binnenstad van onze woonplaats. Eigenlijk is het een festijn dat je samen met je kleinkinderen zou moeten bezoeken. De vele papa’s en mama’s en opa’s en oma’s met groepen (klein)kinderen die we tegen kwamen, hadden dat goed begrepen. Ik houd het in gedachten voor een volgend keer. Het thema was dit jaar ‘Delft Waterdicht’. De Delftse grachten vormden het decor en de inspiratiebron voor de artiesten. Ze speelden op, aan en in het water, drukten de kracht ervan uit of juist het gevaar. Water kent immers vele gezichten.

Klik op de foto en zie meer.

Het festival begon vrijdagavond rond halfacht op heel wat locaties. Ruim veertig theatergroepen en artiesten gaven in drie dagen meer dan honderdtwintig voorstellingen in de binnenstad. Er waren kleine acts en grote spektakels, amateur-groepen en professionele acts en theatervoorstellingen uit binnen- en buitenland. Toneel, dans en beweging, video, film, muziek, beeldend theater, kinder- en jeugdtheater, alle disciplines vonden een plekje tijdens de ’Mooi Weer Spelen’.

Klik op de foto en zie meer van de groep.

Een van de blikvangers was Denis Tricot. Hij maakte een sculptuur-invasie van drie kilometer hout. Het hout kronkelde als een lint boven de grachten, langs gevels en over gebouwen. Een aantal acts speelde zich af door heel de binnenstad. Wij kwamen zondag gigantische schepsels uit de prehistorie tegen. Onder de naam Sau'rus wandelden grote Dino-achtigen rond, die luidruchtig communiceerden met onbegrijpelijke geluiden. We genoten ook erg van La Fanfare Électrique. Muzikanten in roze pakken, vier gitaren, twee bassen en een beatbox. Heel erg leuk. Dan was er nog de ’lopende neus’. De neus besnuffelde je, waarbij de kans bestond dat hij daarbij een kledingstuk opsnoof. Opgepassen dus! De neus moest namelijk ook wel eens niezen...

Vergeet niet op de foto’s te klikken.

Geen opmerkingen: