Afternoon tea![]() ”‘Afternoon Tea’ als maaltijd is in Engeland in 1840 geïntroduceerd door Anna, de zevende hertogin van Bedford”, vertelt hij. ”De hertogin kreeg rond een uur of vier altijd wat trek. De avondmaaltijd werd zoals toen gebruikelijk was, pas om acht uur geserveerd. Er zat dus nogal wat tijd tussen de lunch en het diner”, gaat hij op rustige toon verder. Corien schenkt intussen de thee in en wacht op het vervolg. ”De hertogin liet een blad met thee, brood & boter en cake naar haar kamer brengen. Het werd een gewoonte waar ze later ook vrienden voor uitnodigde” voegt hij aan zijn relaas toe. ”Zo kwam de theepauze in heel Engeland in de mode”, vul ik hem aan. De man knikt. ”In de jaren na 1880 begon de upper-class en de society zich zelfs om te kleden voor de ‘afternoon tea’. De thee werd meestal tussen vier en vijf gedronken in de salon (drawing room) en gaf de gastvrouw de gelegenheid om haar goede smaak en beschaving te tonen”, maakt hij zijn verhaal rustig af. Ook wij krijgen bij onze ‘afternoon tea’ scones met clotted cream en jam. Ik vond het een mooi verhaal en geniet des te meer van mijn ‘afternoon tea’. |
New York View from Summit One Vanderbilt
1 maand geleden
Geen opmerkingen:
Een reactie posten