vrijdag 23 januari 2004


Kijk eens naar het vogeltje


Helmond – Het fotograferen van kinderen vergt een speciaal talent. Het vergt al een zekere organisatie om ze op een bepaalde dag op het zelfde tijdstip bij de fotograaf te krijgen. Een baby, een dreumes, een peuter en een kleuter hebben immers allemaal een verschillend slaap– en eetritme. Daar moet je met de keus van het tijdstip rekening mee houden.

De vijf kleinkinderen


Maar ze beseffen nog niet allemaal het belang van het moment. De appels zijn leuk om de aandacht van de kinderen te krijgen, maar leiden tegelijk ook af.
Toch is het ons gelukt om het kroost tegelijk in dezelfde richting te laten kijken op het moment dat fotografe Mirjam afdrukte. Ik heb het eindresultaat nog niet gezien, maar heb daar alle vertrouwen in. Ik heb wel een aantal van m’n eigen kiekjes bekeken. Daarop kun je zien dat het een toer is om het te organiseren.

Vijf kleinkinderen


Je ziet dat Dieuwertje op het ene moment vooraan staat en op de volgende kiek weer achter de kinderwagen. Benthe probeert de smaak van de kunstappeltjes. Nienke moest er voor zorgen dat haar zusje Emma in beeld bleef en Sietske vond alles prachtig.



Geen opmerkingen: