donderdag 15 januari 2004


Jeugdraad kiest Roan


Roan vermaakt zich kostelijk op het carnavalHelmond – Afgelopen zaterdag waren we met de scouting te gast bij de jeugdprinsbekendmaking van de Spurriebemmels in "De Kurref" in Stiphout. Omdat de kinderen zichzelf dan over het algemeen goed vermaken, besloten Jurriën en ik om Roan ook mee te nemen. Maar dan moet hij natuurlijk wel verkleed komen.
Vorig jaar had ik voor Roan een giraffe-pakje gemaakt wat toen nog veel te groot was, dus dat kunnen we dit jaar wel gebruiken.Het past dit jaar gelukkig nog net dus gingen Jurriën, tantes Maartje en Jolijn en ik in ons scoutinguniform en Roan als giraffe getogen naar de "Kurref". Het was er heel gezellig en de kinderen vermaakte zich ook uitstekend. Roan vond het ook wel een leuke gelegenheid om de zaal goed te verkennen en rende het liefst alle kanten op. Maar vond het af en toe op de arm van papa of mama ook wel fijn.
Ondertussen moest de Jeugdraad van Elf rondkijken naar de mooist verkleedde jongen en meisje. Nou zitten er heel veel kinderen van de scouting in de jeugdraad en die vonden dat Roan zo mooi verkleed was dat zij besloten om hem op te geven voor de mooist verkleedde jongen. Ik weet niet of zij alleen gestemd hadden, maar uiteindelijk was Roan wel de winnaar! Nu moest ik met hem op het podium gaan staan om het bijbehorende cadeautje in ontvangst te mogen nemen. Roan was zo onder de indruk dat hij niks meer wilde zeggen en zelfs geen handje aan de prinses wilde geven. Maar het cadeautje vond hij wel interessant! Die heeft hij dan ook meteen opengemaakt. Hij is nog wel te klein voor de inhoud (tekenspullen met sjablonen), maar de doos alleen al vindt hij ook erg leuk om mee te spelen.
Het was wel een hele eer dat we gewonnen hebben en bij deze willen we de raad van elf heel erg bedanken.

Een bijdrage van Janneke



Geen opmerkingen: