maandag 5 januari 2004


Jonkvrouw Corien


Jonkvrouw CorienDelft – Wat doe je op een regenachtige zondagmiddag? Wij besloten onze achterstand op het gebied van lokale exposities eens in te lopen. We begonnen bij het museum Lambert van Meerten. Daar is een tentoonstelling van Delfts Blauwe Kerstborden te bewonderen. Vanaf 1915 zijn hier alle borden te zien. We vonden het de moeite waard.
Daarna naar het Legermuseum. Daar is altijd van alles te beleven. Er zijn altijd meerdere tentoonstelling te gelijkertijd. Wij struinden er door de tentoonstelling Ridder Roderik, een middeleeuws avontuur. Op de tentoonstelling zagen we hoe een jongeman van goede afkomst ridder werd, welke wapens hij gebruikte, hoe de harnassen en wapens gesmeed werden en hoe een toernooi verliep. Aan de hand van ridder Roderik en jonkvrouw Mathilde gingen we terug in de tijd en beleefden een middeleeuws avontuur.
Eigenlijk is het een tentoonstelling om samen met de kleinkinderen te bezoeken. Je kunt er heel veel dingen zelf doen, zoals een middeleeuws hoofddeksel opzetten.


Geen opmerkingen: