dinsdag 9 november 2010

Finestre d'Italia

Rome – In diverse stukjes op ODD heb ik al eens eerder betoogd dat het leuk is om met je fototoestel op jacht te gaan. Ik deed dat voor het eerst in 2007 in Dublin. Daar vielen de fraaie deuren op in de stad. Ik fotografeerde er een aantal en zette ze bij elkaar. Later deed ik dat ook met de kleurrijke achterkantjes van de bussen in de Ierse hoofdstad. In 2009 deed ik dat opnieuw. Nu met deurkloppers van Mallorca. Toen ik dat vorig jaar zomer aan Nienke vertelde, besloten we dat in de Cotswolds opnieuw te doen. Van al die fotosafari’s kwam het resultaat op ODD. Via de linkjes kun je ze nog eens bekijken.
Eigenlijk lenen heel wat onderwerpen zich voor een dergelijke benadering. Op Flickr plaatste ik ooit een dergelijke foto van brievenbussen. Probeer het zelf maar eens als je op reis bent. In Italië viel mijn oog op de ramen van het land. Ze zijn er in alle vormen. Gotische ramen, maar ook heel wat ramen met luiken om de felle Italiaanse zon buiten houden. Zonder er eigenlijk moeite voor te doen, ontstond een nieuwe verzameling: ‘Finestre d'Italia’.

2 opmerkingen:

Sassefras zei

Ik miste de brievenbussen al die we in Engeland bijna3 jaar terug 'verzameld' hebben. Gelukkig staan ze nog aan het eind van het stukje.

Mooie reeks, die raampartijen!

webbeheerder zei

De foto van de brievenbussen op Flickr is populair. Hij is nu 1498 keer bekeken. 17 mensen gaven een commentaar en 6 mensen rekenen hem tot hun favorieten.
Ik ramen ook maar op Flickr zetten.