zondag 28 november 2010

Aan kerstmis is niet te ontkomen

Londen – Als mensen horen dat je naar Londen gaat, denken ze meteen dat je gaat om te winkelen. Ik begrijp dat wel. Londen is waarschijnlijk een van de prettigste steden ter wereld om te winkelen. Er zijn wijken waar je al wandelend in een paar minuten tijd zowel grote warenhuizen als kleine volgepropte winkeltjes aantreft. In Knightbridge, Regent Street en Bond Street vind je de bekende en beroemde winkels van Londen. Het is bovendien niet waar dat alles hier duur is.

Zeker in Oxford Street vond Corien winkels die goede kwaliteit bieden in diverse prijsklasse. Je hoeft ook niet altijd wat te kopen. In Harrods, de koning onder de warenhuizen, is een bezoekje aan de levensmiddelenafdeling met de fraaie edwardiaanse tegels alleen al de moeite waard. Harvey Nichols daar vlakbij heeft trouwens ook alles en voor een vriendelijker prijs. In Oxford Street bezoekt Corien altijd Selfridges omdat het een hele mooie kledingcollectie heeft met veel nieuwe en internationale topontwerpers. Ze hebben er bovendien de grootste schoenenafdeling ter wereld.

Van Fortnum and Mason doen wij altijd alleen de indrukwekkende afdeling met levensmiddelen. En dan is er nog King’s Road met niet alleen mooie winkels, maar ook een goede antiekmarkt en Charing Cross Road met de boekwinkels. In Covent Garden tref je niet alleen veel leuke winkeltjes, maar geven artiesten dagelijks voorstelling op deze historische plek. Maar bovenal is Londen nu natuurlijk helemaal omgetoverd tot een winkelparadijs in kerstsfeer. Aan kerstmis is in Londen niet te ontkomen. Het is dus eigenlijk niet zo gek als mensen denken dat we hier komen om te winkelen.

2 opmerkingen:

Martien zei

Ik heb begrepen van Carina, dat dit vroege Kerstshoppen bedoeld is voor de toeristen.
In andere steden willen de bewoners voor 1 december geen kerstshoppen zien. Er is onder de bewoners veel weerstand tegen het te vroeg ombouwen naar de Kerst. Maar ook in Hazerswoude was eind augustus het tuincentrum al helemaal omgebouwd tot Kerstwinkel en zag ik al mensen kerstballen kopen.

webbeheerder zei

Ik denk inderdaad dat veel Britten ook niet zitten te wachten op een erg vroege kerst. Maar niettemin verkochten de winkels in Oxford Street en Regent Street op zaterdag en zondag 27 en 28 november voor 250 miljoen pond aan kerstcadeaus. Gemiddeld kochten de klanten voor 200 pond. Er werden vooral veel HD en 3D TV-sets en 4G-telefoons verkocht. ze vlogen de winkels uit volgens de Britse krant Metro. Dat lijken me toch geen presentjes die toeristen aanschaffen. Ze verdienen dus toch nog veruit het meest aan de Engelsen zelf.