maandag 12 april 2010

Gezellig bezoek

Abingdon – Gisteren bezochten Corien & ik ons nichtje Carina en haar vriend JD in hun huis vlak bij de Theems. Na een rondleiding door hun huis en een kopje thee besloten we vooral ook te genieten van het prachtige weer. Hun huis ligt prachtig buiten aan de rivier, maar toch op wandelafstand van de stad. Ze zitten dus wat dat betreft aan twee kanten goed. Het was een heel gezellige wandeling langs de rivier naar het centrum van Abingdon. Voordat we bij de rivier kwamen, ging de wandeling door een prachtig natuurgebied.
 Voordat we bij de rivier kwamen, ging de wandeling door een prachtig natuurgebied.

Bomen en struiken afgewisseld met grasland. Reigers en zwanen langs en in het water. De wandeling naar de stad voerde ons eerst naar een sluis over de Theems. Een smal bruggetje bracht ons over het kolkende water naar de overkant. Daar was het heel druk in het park met ouders en grootouders met kinderen en kleinkinderen. Iedereen genoot van deze warme lentezondag. Wij zochten in het hartje van de stad een terras uit bij een pub.
We vonden een terras in het hart van de stad.

Abingdon is een gezellig oude plaats met een rijke historie. Ze claimen hier zelfs één van de oudste plaatsen in Groot-Brittannië te zijn. Maar de plaats heeft ook op een andere manier een plekje gekregen in de (muzikale) geschiedenis van Engeland. In 1986 vormden enkele scholieren van de lokale middelbare school een band. Die band ken je onder de naam Radiohead. Elke plaats heeft zo zijn eigen bijdrage aan de geschiedenis. Na ons drankje wandelden we weer op ons gemakje naar het huis van Carina & JD. Mocht je ooit in de buurt zijn, ga dan gerust even langs. Het is er reuze gezellig.

3 opmerkingen:

Martien zei

Het is inderdaad een prachtige omgeving. En wie had gedacht dat jij daar nog eens op familiebezoek zou gaan. Ik zag op FlickR! dat je ook inmiddels Oxford weer eens bezocht hebt. Ook zo'n stad waar je niet uitgekeken raakt.
Prettige vakantie verder, en we blijven jullie volgen op je blog.

carina zei

jou stukje is ook leuk oom frans! en de foto's ook :)ging dat boekje wat je had over abingdon geschiedenis? ik wist dat niet van radiohead....leuk!
xcarina

webbeheerder zei

Het boekje heet "the Oxford Drinker" en gaat over "brewing in Abingdon". Misschien komt daar later nog een stukje over.