zondag 11 april 2010

Een eitje

Banbury – Deze keer zijn Corien & ik niet samen op reis. Onze oudste kleindochter Nienke is ook mee. Althans een beetje. Als een soort verstekeling. Dat ontdekten we overigens pas toen we aankwamen bij ons hotel in Banbury. Corien wilde iets van de achterbank pakken en zag iets liggen tussen de achterbank en haar stoel. Het zat in een bruine papieren zak en denken wij in zo’n geval in eerste instantie aan een verrassing. Ze keek me hoopvol aan en vroeg dan ook: “Cadeautje?” Ik wist van niets. Toen Corien het zakje openmaakte, kwam er een ei uit. Leeg en prachtig geverfd. We wisten meteen wie de kunstenaar was, want de naam stond op het ei: Nienke. Toen Corien haar naam las wist ze meteen hoe het paasei in onze auto was beland. Nienke en haar zussen hadden tijdens het bruiloftsfeest van Marieke & Michiel eieren beschilderd.

Het door Nienke geverfde ei reist met ons mee.

Na het feest mochten de kinderen de door hen geverfde eieren mee naar huis nemen in een bruin papieren zakje. Nienke, Emma en Dieuwertje zaten met hun zakjes achter in onze auto toen we na afloop van het feest naar Veldhoven reden. Nienke is haar paasei vergeten mee te nemen toen ze uitstapte en dus reisde het ei mee naar Engeland. Het ligt nu veilig in het handschoenenkastje en reisde vandaag mee naar Oxford. Het bereisde ei komt vanzelf weer terug bij kunstenares Nienke. Wij brachten de dag - zonder ei, dat bleef in de auto - door in Oxford. We hebben al veel gezien en beleefd in deze beroemde universiteitsstad, maar we beklommen nog nooit de toren van de church of St. Mary the Virgin. Daarom deden we dan nu. De kerk is al sinds de veertiende eeuw in gebruik als universiteitskerk.

Radcliffe Camera in Oxford.

Ik zou van alles kunnen vertellen over deze grotendeels gotische kerk, maar beperk me nu maar tot de opmerking dat je vanaf de toren een prachtig uitzicht hebt over de stad. Iedereen die de serie van inspector Morse kent, herinnert zich de beelden van de stad in het begin van sommige afleveringen. Ze zijn vanaf deze toren gemaakt. Het bekendst is natuurlijk het plaatje van de Radcliffe Camera. Iedereen maakt hier foto’s. Ze kunnen niet mislukken. Als je op deze toren staat, kun je alleen maar mooie plaatjes van Oxford maken. Met Nienke in gedachte zou ik zeggen: een eitje.

2 opmerkingen:

Saskia zei

Tja, zo mooi als deze foto was zelfs de mijne niet!

webbeheerder zei

Dank je Saskia. Binnenkort nog meer op mijn Flirck!