vrijdag 26 april 2002


Naakt voor het goede doel


Een plaatje van de originele kalender 2000 met daarop de middelbare dames van het Women’s Institute bezig met hun dagelijks werkzaamheden, terwijl zij slechts gekleed waren in hoed en parelketting.Londen – Corien & ik hebben vrienden in Londen die al jarenlang lid zijn van the Women’s Institute (WI). Het zijn alle respectabele dames die als zij het woord 'naakt' horen, niet verder komen dan zonder hoed de straat op. Hun activiteiten spelen zich veelal af in een kerkhal, waar zij vergaderen en geld inzamelen voor goede doelen.

Toch kwam een groep van de WI in Rylstone in North Yorkshire wel geheel naakt in het nieuws. Zij lieten voor het goede doel een naaktkalender maken van hun groepje. De naaktkalender verkocht beter dan die van mensen als Britney Spears of Cindy Crawford. Nu komt er ook een film over die naaktkalender. Niemand minder dan de Helen Mirren en Julie Walters zullen er een hoofdrol in spelen.

Tricia Stewart (Miss oktober), die indertijd met het idee van de naaktkalender kwam, vindt het fantastisch: "I find it incredible really, but I am not totally surprised because we felt it was going to be that calibre of film and going to have top British stars. When we were first talking about the film more than a year ago we made a list of who we would like and Helen Mirren and Julie Walters were on it."
Tricia zal in de film worden gespeeld door Helen Mirren. Het gaat de filmmakers vooral om het idee en de inspiratie achter de kalender. Op de kalender stonden de middelbare dames geheel naakt – zij droegen slechts een hoed en hun parelketting – bezig met hun dagelijkse activiteiten, zoals werken in de tuin en jam maken. De kalender was het alternatief voor de gebruikelijke kalender met landschappen. Hij werd vervaardigd na het overlijden aan kanker van de echtgenoot van een van de WI-dames. De inmiddels wereldberoemde kalende bracht £500,000 op voor het Leukaemia Research fund.