zondag 10 maart 2002

We maken de Molenstraat beroemd


De Molenstraat in HelmondHelmond – Op zondag 4 november vorig jaar moedigde ik jullie in dit digitale dagboek aan om je verhalen over de Molenstraat en de groentenzaak daar in te sturen. Ik las slechts twee bekende namen. Maartje schreef:”Mijn moeder is geboren in de Molenstraat. Ik kan niet precies zeggen welke foto dat is, maar ik weet dat het bij de groentenboer was. Mijn oma en opa hadden daar vroeger een winkel met de beste soepgroenten uit de omgeving. Mijn moeder heeft ook op de Jan van Brabant gezeten nog in het oude "a" gebouw”.
Kijk, dat zijn leuke dingen om te weten over deze beroemde winkelstraat. De roem van de soepgroenten is inderdaad legendarisch. Maar ik mis nog het verhaal van de twee boertjes die een flesje Amstel dronken in de keuken. Ook Corien schreef iets over de straat: ”Het derde huis (een groentenwinkel) aan de rechterkant is het huis waar ik geboren ben. Ik heb daar 21 jaar gewoond. Het eerste huis rechts is van Kees Grootjes. Het tweede huis rechts van Mevrouw Verdonck, zij verkocht fournituren. Het vierde huis was van banketbakker Kuipers - De Nijs. Als ze vroegen:"Waar woon je?", zei ik:"Naast Kuipers". Dan wist iedereen altijd waar ik woonde. Ik heb in de binnenstad van Helmond een fijne jeugd gehad”.
Het is nog niet te laat. Laten we van de Molenstraat de beroemdste straat van Helmond maken. Dus schrijf je verhaal hier maar bij.

Geen opmerkingen: