dinsdag 5 maart 2002

In Australië komt de aap uit de mouw


bloot meisjeLonden – De Britse premier Tony Blair heeft voor enige opschudding gezorgd in de modewereld. Hij is nu op bezoek in Australië voor de 'Commonwealth Heads of Government' en ontmoet daar de overige leiders. Daar ontdekten journalisten dat Blair een overhemd draagt waar op de binnenzijde van de manchetten een naakte dame staat. De overige staatshoofden aanwezig op de vergadering hadden geen idee wat Blair in zijn mouw verborg toen ze hem vriendelijk de hand drukten. Het blote vrouwtje is dan ook alleen te zien als de manchetten worden teruggeslagen.
Blair gaf geen verklaring voor zijn ongebruikelijke keuze van overhemd. Britse politici zijn normaal gesproken nogal conservatief als het om hun kleding gaat. Misschien denkt de Britse premier dat hij op die manier meer jonge kiezers aanspreekt. Een mode-expert van een Engelse krant meende: "Perhaps he thought it would go down well with the 'Bruces' in Australia as a beer-swilling, pin-up loving bloke. I think he is trying to send out a subliminal message that he's still one of the boys”.
In ons land grinnikt men over de haardracht van CDA-leider Balkenende of om de op zijn tenorsaxofoon spelende VVD-leider Dijkstal. Maar ook zij proberen slechts – ieder op zijn manier - kiezers te verleiden. PvdA-leider Melkert doet het in de keuken. Hij laat op tv zien dat hij de weg weet rond fornuis en aanrecht. Want Melkert neemt een voorbeeld aan Kok. Maar misschien is het excuus voor het gedrag van Blair veel simpeler. Ik hoorde van een landgenoot van de Britse premier deze opmerking:”I suppose Mr Blair can walk around quietly chuckling to himself as he meets various presidents and prime ministers thinking `If only you knew what I had up my sleeve' “. En dat denk ik nu ook.

Geen opmerkingen: