Graag extra puur
Delft – Hoe ouder je wordt, hoe meer chocolade je moet eten. Geen melk- of witte chocolade, nee neem elke dag een flink stukje pure chocolade. Beter nog is extra puur. Als je dat doet neemt het risico op hart- en vaatziekten flink af. Dat komt door de stof flavonoïde in donkere chocolade. Die stof maakt de aders wijd en op die manier kan cholesterol zich niet in je bloedvaten ophopen. Het zit ook in wijn, fruit, uien en groene thee, maar het komt het meest voor in pure chocolade. Dat is dus goed nieuws in de Sinterklaastijd. Laat de Sint vooral extra pure chocolade letters in de schoen stoppen. Dat heeft nog een extra voordeel. Echte chocolade bevat namelijk cacao en daarin zit serotonine en fenylethylamine. Deze stoffen zijn stresswerend en bezitten ook antidepressieve eigenschappen. Ik moet wel een klein dompertje aanbrengen. De wetenschap heeft eigenlijk nooit helemaal met zekerheid kunnen vaststellen dat het eten van chocolade bijvoorbeeld zou helpen bij depressieve klachten. Je moet namelijk wel tonnen chocolade verorberen om te profiteren van de positieve eigenschappen van deze stoffen. En dat brengt weer andere risico’s mee. Maar dat van die flavonoïde klopt wel. Dat is wel wetenschappelijk vastgesteld. Dus mocht u dit toevallig lezen Sint: Doe toch maar een extra pure letter.Tweet
1 opmerking:
In de sombere najaarstijden bestaat mijn opkikker uit chocolade (puur inderdaad), fruit, en minimaal een half uur buitenlucht wandelen/boodschappen doen.
Een reactie posten