Simpel
Crieff – Als het over lekker eten gaat, zijn de eenvoudige tips vaak het waardevolst. Hoe eenvoudiger de tip, des te beter die blijkt te zijn. Dat geldt in het bijzonder voor recepten van desserts. Wanneer iemand een recept met je wilt delen, merk je dat meteen. Als je tot de ontdekking komt dat je een heel A-viertje vol moet schrijven met ingrediënten en aanwijzingen weet je dat je een recept onder ogen hebt dat je waarschijnlijk nooit zult maken. Het recept dat ik nu met je ga delen, kreeg ik ooit van een blender van het bekende Schotse whiskymerk The Famous Grouse. Het is verbluffend van eenvoud en ik heb het dan ook altijd onthouden. Ik heb het ook al menigmaal klaargemaakt. Ik wed dat Ad, die er bijstond toen de man het recept verstrekte, het zich ook nog wel kan herinneren. Eerst even wat gegevens. Voor the Famous Grouse worden alleen de beste malts gebruikt. De bekendste daarvan zijn The Macallan en Highland Park. Het blenden gebeurt door mannen die de titel blender hebben. Hun baas is de Master Blender. Toen Ad en ik de distilderij in Schotland bezochten was dat John Ramsay.
Tweet
3 opmerkingen:
Kijk, o zie je maar waar een heerlijk bezoekje Schotland toe kan leiden!
Neem aan dat je die heerlijk uitziende chocolade cake helemaal zelf hebt gemaakt? Dat recept kan ik me helaas niet meer herinneren, maar wil graag even proeven.
Gr. Ad
Ga naar Rijswijk, de Herenstraat. Daar zit banketbakker Lentz en die heeft de perfecte Chocoladetruffelcake.
Ieder apart is al geweldig, daarom lijkt mij de combinatie helemaal verrukkelijk.
Een reactie posten