zaterdag 20 februari 2010

Mateloos Mobiel

Delft – Samen met Benthe ontdekten we vrijdagmiddag dat je overal om je heen beweging ziet. Waar je ook kijkt, het heeft allemaal met beweging te maken. In het heelal bewegen de planeten. Op de aarde zijn mensen en dieren in beweging. Zelfs de continenten zijn in beweging.

Bewegen betekent soms ook botsen.

We deden die ontdekking in de Papaver, het natuur- en milieucentrum van de gemeente Delft. Daar is onder de titel ‘Mateloos Mobiel’ een tentoonstelling ingericht waarin aandacht wordt besteed aan mobiliteit en de techniek die het mogelijk maakt. De tentoonstelling richt zich op de leerlingen van het basis- en voortgezet onderwijs. Het was dan ook niet zo gek dat Benthe het erg leuk vond.


Vooral de interactieve zaken spraken haar erg aan. Er was beweging in al zijn vormen. Op een fiets kon door hard te trappen energie opwekken die meteen werd omgezet in een licht. Hoe harder je trapte, hoe meer lampen er gingen branden. Niet alleen Benthe moest even trappen. Ook oma bracht de lampen aan het branden. Klik hier voor het filmpje.

1 opmerking:

Saskia zei

Hé, de Papaver, daar heb ik nog gewerkt! Ik heb er nog een boekje geschreven over bijen!