vrijdag 26 februari 2010

Cheese in abundance

Delft – Onze Londense vriend Jim is een liefhebber van kaas. Bij hem thuis aten we altijd heerlijke Cheddar en Stilton. Toen hij in eind jaren 70 voor het eerst in Delft was, ontdekte hij dat hij in een echt kaasland terecht was gekomen. Hij was zeer onder de indruk van de kaaswinkels in Delft. Zoveel keus had hij nog nooit bij elkaar gezien. Hij begreep niet dat er winkels waren die louter konden bestaan van de verkoop van kaas. En niet één kaaswinkel, maar meerdere. Hij keek zijn ogen uit. Daar kon zelfs de kaasafdeling van Harrods niet tegenop, vond hij. Cheddar was daarna niet langer zijn favoriet. Hij liet zich alles wat de kaasboer in huis had goed smaken.

Karsten en Sietske met de nepkazen.

Zelf had ik deze “cheese in abundance”, zoals hij het noemde, altijd vanzelfsprekend gevonden. Wij ‘kaaskoppen’ weten niet beter. Sietske en Karsten maak je op kaasgebied niets wijs, merkte ik onlangs. “Kijk eens wat een hoop kaas”, zei ik tegen ze toen we langs de kaaswinkel ‘In de Hoven’ liepen. Daar trapten ze niet in. “Allemaal nep”, riepen ze in koor en demonstreerden het meteen. Als Jim dat eens wist.

1 opmerking:

Anoniem zei

Now he tells me!
Jim.