zaterdag 10 oktober 2009

Nog heel veel


Heeze – Het leven begint steeds weer opnieuw. Telkens als je een pasgeboren baby ziet, weet je dat je getuige bent van een hoopvol begin van nieuw leven. Steeds weer gaat er iemand aan zijn of haar toekomst beginnen. Gisteren was ik getuige van een dergelijke ontmoeting in Heeze. We waren in de Brabantse plaats om aanwezig te zijn bij de afscheidsdienst die werd gehouden ter nagedachtenis van Tante Nellie. Zij overleed maandag 5 oktober op 87-jarige leeftijd. Bij dergelijke gebeurtenissen roepen baby’s filosofische gedachten op.

Anouk op schoot bij Nicole en Wybe om schoot bij oma Annefien.

Na lange tijd ontmoetten de nichten Annefien en Edith elkaar daar ook weer. De omstandigheden waren droevig, maar de toekomst lachte ook naar ze. De beide nichten hebben heel wat achter de rug en hadden heel wat te bespreken. Beide zijn inmiddels meerdere keren oma.

Anouk en Wybe.

De jongste telg van Annefien heet Wybe. Hij was met zijn moeder Rianne meegekomen. Ook de jongste telg van Edith was aanwezig. Het is een meisje dat de naam Anouk kreeg van haar ouders. Zich nog geheel niet bewust van elkaar zaten de kinderen naast elkaar op schoot. Wybe bij zijn oma en Anouk bij haar grote nicht Nicole. Het lijkt of Wybe al heel enthousiast naar zijn verre nichtje kijkt. Maar het is dezelfde blik die hij voor zijn moeder of zijn oma heeft. Wybe is gewoon een enthousiaste jongen. Anouk vond de aandacht wel amusant. Voor meer heeft ze nog geen oog. Haar tijd komt nog. Nog heel veel.

Geen opmerkingen: