donderdag 8 oktober 2009

Debuut is spannend boek


Geldropse kinderboekenschrijfster Linda Swinkels.Helmond – Onlangs toonde Marjan me met groot enthousiasme een artikel in het Eindhovens Dagblad. Het was een interview met de Geldropse kinderboekenschrijfster Linda Swinkels.
“Kijk dit gaat over het schrijversdebuut van Linda. Ze heeft een kinderboek geschreven”, meldde ze me gloedvol.
“Wie is Linda Swinkels? En wat heb jij met haar?” wilde ik weten.
Dat was de goede vraag, want nu kon Marjan trots melden: “Dat is mijn schoondochter”.
Als je tijdens de Kinderboekenweek voor tien euro uitgeeft, krijg je het kinderboekenweekgeschenk ‘De wraak van het spruitje’ van Jan Paul Schutten cadeau. Schaf je dus deze week ‘Gevaarlijke Nacht’, het kinderboek van Linda, aan dan sla je twee vliegen in één klap. In het dagelijkse leven is Linda Swinkels lerares op de Dommeldalschool in Geldrop. Ze heeft het boek aan haar eigen leerlingen voorgelezen. Die zijn allemaal enthousiast. Een betere aanbeveling kun je je nauwelijks voorstellen. De tekeningen in het boek zijn van Willy Boetzkes. Swinkels heeft het boek in eigen beheer uitgegeven. Het is - voor 13,50 euro - dan ook alleen te koop in de boekwinkels van Geldrop, Mierlo, Nuenen, Helmond, Someren en Heeze. Maar met ISBN 978-90-814493-1-1 kun je het bij elke boekwinkel in ons land bestellen. Tijdens de Kinderboekenweek zal de Geldropse schrijfster haar debuutboek in Helmondse boekwinkels signeren.
‘Gevaarlijke Nacht’ gaat over de kinderen Thijs, Stef, Iris en Nica. Op een camping in de Franse Alpen zijn ze getuigen van de vermissing van een jongetje. Het viertal laat het er niet bij zitten en gaat op onderzoek uit. Het levert een spannend boek op dat kinderen maar moeilijk neer kunnen leggen.

1 opmerking:

Anoniem zei

Hoi Frans,
Leuk!! Ik heb direct Lindag en Leendert getipt om even te kijken op je site.
Bedankt!
Marjan