dinsdag 5 november 2002


Ontbijt met beschuit


Let op opa, dit is nog geen ontbijt.Eindhoven – Op zaterdag maakt Nienke samen met haar pappa het ontbijt klaar. Dat is een vast ritueel. Ze maken samen croissantjes. Nienke maakt de verpakking van het blikje open en laat de rol deeg ontsnappen. Pappa knipt ze in de noodzakelijke driehoeken en Nienke rolt ze tot croissant. Daarna gaan ze de oven in en twintig minuten later zitten we met z’n allen aan tafel voor een heerlijk ontbijtje met knapperig verse croissantjes. Zo gaat dat elk weekend in Eindhoven. Dus ook als oma & opa er zijn. Toch is er een kleine toevoeging wanneer de grootouders logeren. Opa is er altijd vroeg uit, net als Nienke. Het tweetal zit dan in de huiskamer met een voorleesboek. Maar ze drinken natuurlijk ook een kopje thee. Als mamma dan ook nog even beneden komt, eten ze er ook nog een beschuitje bij. Nienke noemt het een “voorontbijt”. Ze legt opa uit dat hij later een heerlijk croissantje kan verwachten. In afwachting daarvan leest opa het boek over de zebra met de hik voor.