vrijdag 5 juli 2002

Doe het zelf


Ad in zijn rol van helpende vader.Stiphout – Onlangs waren we op de housewarming party van Janneke & Jurriën. Het was er reuze gezellig. Op het ruime balkon, met uitzicht op het pleintje voor hun huis, zaten we in de warme avondzon gezellig te keuvelen. Daarvoor hadden we natuurlijk eerst hun huis uitvoerig bekeken en bewonderd. Er is hard gewerkt in hun ruime flat. Dat was goed te zien. Allemaal kwaliteit spul. Want wanneer je een vader in de houthandel hebt, kun je natuurlijk niet anders dan de beste materialen gebruiken.
Nu zit daar wel een bezwaar aan. Als je goede en vaak ook dure materialen gebruikt, wil je ook wel dat ze door een vakman worden aangebracht. Je kunt natuurlijk als een toegewijde amateur doe-het-zelfman/vrouw aan de slag gaan, maar dan blijft toch altijd het gevaar bestaan, dat je die exclusieve materialen niet goed verwerkt. Ik begrijp dus heel goed dat Janneke & Jurriën in hun omgeving hebben gezocht naar zo’n houtbewerkingsexpert. Vakmensen zijn moeilijk te krijgen. Hun agenda staat nog voller dan die van Mat Herben. Op de foto zien jullie dat het ze toch is gelukt om zo’n man te vinden.
Terwijl ik nog maar enkele uren voor de housewarming party op mijn gemak op de nieuwe sofa naar een muziek-dvdtje zat te kijken, kroop de expert nog langs de muren en deed zijn werk met een gigantische spuit.
Helaas keek men op de party alleen omhoog.


Geen opmerkingen: