donderdag 14 februari 2002


Wie is de grootste brokkenpiloot


Delft – Geef jij ook zo graag aanwijzingen aan de chauffeur bij wie je in de auto zit? Ik heb dat niet. Ik doe gewoon m’n ogen dicht als het te wild wordt. Verzekeraars zijn beroepshalve geïnteresseerd in automobilisten. Zij denken vaak “Hoe jonger hoe meer brokken”. Maar is dat terecht? Ligt het niet aan andere zaken? De Australische verzekeraar Suncorp Metway bekeek de rijstijl van de automobilisten eens van een andere kant. Daar vroeg men zich af welk sterrenbeeld de brokkenmakers in het verkeer hebben. Medewerkers van de verzekeraar onderzochten de zaken van 160 duizend klanten die de laatste drie jaar een auto-ongeluk veroorzaakte.

Het onderzoek levert interessant materiaal op. Bij jij een Tweeling? Dan krijg je wellicht vaak aanwijzingen van passagiers. Want Tweelingen worden vaak getypeerd als onrustig, snel verveeld en gauw gefrustreerd als dingen langzaam gaan. De Tweeling-chauffeurs maakten meer ongelukken dan elk ander sterrenbeeld.
Op de tweede plaats staat de Stier ('dwars en niet al te flexibel'), gevolgd door Vissen ('waaghalzen'). Van slecht naar goed gerangschikt staan de overige tekens in de volgende rij: Maagd, Kreeft, Waterman, Ram, Leeuw, Weegschaal, Boogschutter, Schorpioen en de Steenbok. Het veilige rijden van de Steenbok zou het gevolg zijn van zijn of haar geduld en oplettendheid. Ik voel mij als Schorpioen wel op m’n plaats in dit rijtje.