dinsdag 7 februari 2012

Tot slot

Delft – Aan alles komt een einde. Ook aan ODD. Dit is het laatste stukje op het Ongehoord Digitaal Dagboek, want vandaag zet ik er een streep onder. De site was indertijd opgezet als vervolg op de papieren versie van Ongehoord. Het was bedoeld als platform voor familie en vrienden. Een plek om nieuws en wetenswaardigheden uit te wisselen. Dat gebeurt al geruime tijd niet meer. Sommige lezers hebben een eigen blog opgezet, anderen hebben een account bij Flickr, Twitter of Facebook. Zij hebben de functie van ODD overgenomen. Daarop zie ik nu de laatste nieuwtjes. Daarom wordt het tijd om te stoppen. Met dit stukje meegerekend, zijn sinds 2001 toen de site begon 4875 stukjes verschenen op ODD. De site trok dagelijks gemiddeld 650 bezoekers. De meesten daarvan kwamen via Google search. Het stukje dat de meeste bezoekers [4043] trok, verscheen op 22 januari 2005 en ging over het nieuwe uniform van de politie. Ik haal de site overigens niet uit de lucht. De oude stukjes blijven – als een soort archief - beschikbaar.

23 opmerkingen:

schilderijenfoto zei

Jammer, ik volg het pas sinds een paar maanden. Altijd leuk om te lezen.

Jan, Susan, Benthe en Brecht zei

Beste Frans,

8,5 jaar geleden was ik zwanger van onze oudste dochter. We hadden al heel lang de naam Benthe in onze gdachten, mochten we een meisje krijgen. Zoekend via google op "Benthe" stuitte ik op de site van ODD vanwege jullie kleindochter Benthe. Sindsdien lees ik regelmatig mee en geniet ik van je interessante, humoristische serieuze en ook ontroerende stukjes. Jammer dat daar nu een einde aan komt, maar vooral bedankt voor dat kijkje in jullie leven.
Mocht je eens willen zien hoe het nu met onze Benthe en haar zusje Brecht gaat dan noidg ik je hierbij van harte uit om een keer op ons weblog te kijken ( die ik ook al weer sinds 2044 bij houd voor familie/ vrienden, maar ook vooral voor ons zelf als een document voor "later"

http://jansusanbenthebrechtvandehel.blogspot.com


Met vriendelijke groet,

Susan van de Hel-Smit

Anoniem zei

Frans,ik heb je stukjes altijd met veel plezier gelezen.Vaak was het odd stukje het eerste wat ik opzocht smorgens.Ook als jullie op vakantie waren reisde ik met jullie mee.De laatste tijd had ik het idee dat je minder gemotiveerd was en heb nog aan Saskia gevraagd of er wat aan de hand was.Dus een verrassing kan ik het niet echt vinden al had ik dit nu ook weer niet verwacht.Misschien is een een reis blog een idee? Groeten,Henny

Anoniem zei

Jammer, het was morgens na de telegraaf de eerste site die ik las.
Toch knap om al die jaren elke dag een stuk(je) te plaatsen.
Misschien komt er buiten facebook, weer iets anders voor in de plaats.
Groet,
Adrie

JMA Brouwers zei

oh, nee! Wat jammer dat je er mee stopt. Ik begon mijn dag ook altijd met ODD. Hoewel het klopt dat Facebook de 'actuele' nieuwtjes vervangt, waren jouw stukjes op ODD meer verdiepend van aard. Jeroen en ik lazen ze altijd met plezier. Hoewel het jammer is hebben we natuurlijk alle begrip voor je keuze. Bedankt voor al het leesplezier!

Anoniem zei

Hoe moet dat nu, Frans? Kan de elfstedentocht wel doorgaan zonder een stukje van jou daarover? Moet je niet even afkicken?
En.... ja, facebook, twitter en andere nieuwe "social media"gaan tot nu toe aan ons voorbij. Waarschijnlijk houden we dat ook zo. Blijven de links van odd wel staan op je site met öude stukjes odd ?
Tot een volgende verjaardag. Dan heb je ons heel veel familienieuws en reisverhalen te vertellen natuurlijk.
groeten Joop en Marjan

Anoniem zei

Wat jammer nou! Kan je niet even wachten met die streep trekken? Omdat ik nooit zo vroeg in bed lig lees ik altijd om 24.00 uur je stukje, dat wordt voor mij dan ook afkicken! Maar in ieder geval bedankt voor het lees en kijk plezier. Ik heb deze reactie vannacht al verstuurd maar dat is om een of andere reden niet aangekomen.
Groetjes ook aan Corine
Will Uitterlinden

Nella zei

Frans! Echt gestopt? Je hebt het er al eens over gehad maar ineens vandaag.......finito!Het waren geweldige jaren met fantastische verhaaltjes, dank-dank-dank!

Martien zei

Het was inderdaad een hele klus om iedere dag weer een nieuw stukje te schrijven.
Mij lukt dat ook niet en probeer het niet eens.
Wij hebben er van genoten maar hoe blijf ik nou op de hoogte van al mijn familie verhalen?
Ik kan niet twitteren, en facebooken we moeten dan toch iets anders bedenken. En... mijn blog staat ook open voor jou als je eens wat kwijt wil.

Anoniem zei

Bedankt voor al je leuke "schrijfsels" Frans!Ik heb er van genoten.Vanaf heden is dit dan ook historie met een glimlach.
Groetjes
Corrie

Sassefras zei

Nou pa,
daar is tie dan, de dag dat je stopt(e) met ODD! Ik heb vandaag pas drie keer gedacht:"Even ODD checken!" Hier dus zéker afkicken!
Bedankt voor de leuke stukjes jarenlang!
X
Saskia

Anoniem zei

Hallo Frans,
Meen je dat nu echt? Wat jammer, ik las deze stukjes elke dag. Ik zal ze missen.Aan facebook en twitteren doe ik niet, alleen via flickr blijf ik dan nog een beetje in contact. Kun je niet over je hart strijken en bijv. een keer in de week of maand een stukje schrijven. Dat zou ik echt leuk vinden. In ieder geval bedankt en groetjes van Piet en Marie-Louise

Floris zei

ODD off line? De stekker eruit? Just like that? Al meer dan 10 jaar lang dè startpagina op m’n computers. Omdat ik vaak in het buitenland ben mis ik geregeld een (familie-) happening. Gelukkig was er altijd ODD om toch nog een beetje op de hoogte te blijven. ODD hield de boel bij elkaar! Nu is er weliswaar het (oppervlakkige) facebook maar, zoals Jolijn al schreef, lang niet zo verdiepend. Ik vind t erg jammer maar bergrijp dat t een hele klus is iedere dag met iets nieuws te komen. Bedankt voor alle schrijfsels!

Sassefras zei

Het 'een keer in de zoveel tijd' idee spreekt mij ook wel aan! Gewoon af en toe een leuk nieuw stukje er weer op.
Niet alleen stukjes van Frans zelf, maar ook van al die enthousiaste mensen hier.
;-)

Neeltje Johanna zei

Ik begrijp je beslissing. Maar vind het wel erg jammer. Afgezien van het familienieuws voor 'ons',zijn er veel meelezers die vooral je journalistieke stukjes met plezier lazen, volgens mij. Er was altijd 'voor elk wat wils'. Maar het is wel een dagelijkse druk, als je per sé iedere dag iets wil schrijven. En natuurlijk komt aan alles een eind. Maar het is zo onverwachts voor ons. We zullen ODD wel missen. Misschien is dat toch ook fijn om te weten.

Guido zei

Ik denk dat ik over 10 jaar nog weet waar ik was toen ik dit nieuws hoorde. Ik heb veel genoten van de reisverslagen en kwam meer over die streken te weten dan waar ik zelf op vakantie ging. Over familiegebeurtenissen stond altijd erg snel al een verslag op ODD, en ook al was ik er bij geweest, het was altijd leuk om dit nog terug te lezen. Als het niet op ODD stond was het niet gebeurd. Mijn kunst kennis is geheel gebaseerd op wat er op ODD is gepubliceerd. De humoristische nieuws feitjes zal ik erg missen.

Frans bedankt voor de leuke site…

Michiel zei

Het is altijd weer confronterend om te ontdekken dat alles in het leven eindig is. Zo ook ODD. En zoiets komt altijd onverwachts, hoewel ik het ook wel weer begrijp. Ligt de uitdaging nu bij ons om de verdieping bij onze eigen informatie voorziening toe te voegen... ik hoop dat je dit nauwgezet blijft volgen en af en toe bijstuurt. Bedankt voor de 4875 stukjes!

Anoniem zei

het einde van een tijdperk.. Wat ontzettend jammer want, hoewel ik niet altijd reageerde, heb ik wel bijna alle stukjes gelezen. Het is inderdaad moeilijk elke dag een interessant stukje te schrijven wanneer de input van familie keldert. Ik zal vooral alle vakantiekaartjes, familiedagverslagen, foto's en reisverslagen en je humoristische kijk op alledaags nieuws missen! Ook de kerstboomacties, de kerstkransacties, de koelkast inhoud en voorkant acties etc. zullen worden gemist! Het nadeel van social media is wel dat al het interessant familienieuws niet meer op 1 punt kan worden gelezen. Nu is alles veel meer versnipperd en is het niet meer 'even op ODD kijken' of 'heb je dit al op ODD gelezen' maar zul je zelf op zoek moeten naar interessant, ontroerend, vrolijk en informatief familienieuws..
liefs,
Marlotte

Saskia zei

Tja, de tijd is daar...
Ik had al eerder gereageerd (direct na mijn ouders!), maar die reactie is niet aangekomen.
Mijn taart heeft het nog net gehaald!!!
Veel plezier in de tijd die je over gaat hebben ;-)

webbeheerder zei

Ik bedank iedereen die na het laatste stukje op ODD heeft gereageerd. Ik kreeg mailtjes, telefoontjes en een groot aantal reacties onder het finale stukje. Ik waardeer de complimenten zeer. Ik heb ODD altijd met veel plezier gemaakt en het is goed te merken dat jullie het ook met plezier hebben gelezen.

Anoniem zei

jammer, wij vonden het altijd fijn om het wijnbericht te ontvangen. Maar helaas!!

Ank en John Moerkens

Annefien zei

jammer ik zal het missen ,weet ook wel dat die dingen er niet vanzelf opkomen,er zit heel veel tijd en energie in.
Het was wel altijd het eerste als ik de p.c aanzetten. Het familie nieuws,de kleinkinderen we waren altijd op de hoogte,wisten als jullie weer op vacantie waren en waar.Je hebt het heel lang gedaan,ik heb er lang van genoten,mijn waardering is groot.
groeten Annefien

Henri van Lagen zei

Dag Saskia,

Op deze site heb ik een hele mooie foto gezien die we graag zouden gebruiken voor onze nieuwe website.

De link naar deze foto staat onder mijn naam.

Het lijkt ons netjes om eerst te vragen of wij die foto mogen gebruiken voor onze website www.koc.nu (komt een nieuwe versie van).

Kunt u hierop reageren? henrivanlagen@live.nl

Hoor het graag!

Met vriendelijke groet,

Henri van Lagen
Ds. G.H. Kerstencentrum
T. 0318-517310http://www.google.nl/imgres?q=maaltijd+gezin&hl=nl&safe=vss&gbv=2&tbm=isch&tbnid=Dwl-nwmi7O2V2M:&imgrefurl=http://digidagboek.blogspot.com/2010_04_01_archive.html&docid=dAWix4VLxk-UxM&imgurl=http://212.187.39.181/odd/zalm1.jpg&w=500&h=333&ei=dkiqT9b5I7Pc4QSzyd21Bw&zoom=1&iact=hc&vpx=866&vpy=255&dur=2129&hovh=183&hovw=275&tx=143&ty=83&sig=113124938217947044814&page=2&tbnh=139&tbnw=170&start=21&ndsp=26&ved=1t:429,r:5,s:21,i:128&biw=1366&bih=622