zondag 5 februari 2012

Voor- en nadelen

Delft – Het winterweer heeft gisteren weer voor flink wat overlast gezorgd. Op Facebook en andere sociale media werd er flink geklaagd de Nederlandse Spoorwegen en ProRail. Het treinverkeer rond de hoofdstations van een aantal grote steden was zaterdag ernstig verstoord als gevolg van problemen met het winterweer. Als gevolg van sein-, wissel- en stroomstoringen op verscheidene trajecten reden er minder of soms helemaal geen treinen. Ik hoorde Minister Melanie Schultz (Infrastructuur) op de radio vragen 'hoe het kan dat met alle investeringen van de afgelopen jaren om het spoor winterklaar te maken, het toch weer niet lukt deze dagen en het de komende dagen ook moeilijk blijft'. Ook op de weg had het verkeer hinder van de koude. Telefonisch overleg met Saskia leidde er toe dat Corien & ik, net als de andere gasten die van ver moesten komen, niet naar Veldhoven afreisden voor de viering van de verjaardagen van Saskia & Sander. Strooizout heeft bij te lage temperaturen maar weinig effect en daarom blijft het link op de weg. Dat bleek op de A27. Daar vielen gisteren drie gewonden toen ter hoogte van knooppunt Hooipolder dertien auto op elkaar reden. Het was dus ook achterafgezien een verstandige beslissing om niet te reizen.
Tot zover de ellende en overlast die het winterweer veroorzaakte. De kou en de sneeuw hebben ook een andere kant. Een vrolijke. Ook daarvan zag ik op Facebook verschillende voorbeelden. Goed gemutst en ingepakt trokken veel mensen er op uit. Van Saskia kreeg ik de foto’s van Benthe en Sietske die op een schaatsbaan in het dorp genoten van het heerlijke winterweer en het mooie gladde ijs. Er kon volop geschaatst e gesleed worden in een prachtig winterlandschap. Ook hier in Delft was de schaatsbaan aan het eind van onze straat geopend. In een heerlijk zonnetje genoten daar velen van deze gelegenheid om eens heerlijk te schaatsen [ zie het filmpje]. Een bekende succesvolle Nederlandse voetballer en trainer zei ooit dat elk nadeel zijn voordeelt heeft. Het wordt dit weekend weer bewezen.

Naschrift
Op verzoek van Saskia voeg ik deze twee foto’s van de ijspret nog even toe aan het stukje. De foto’s kwamen binnen nadat ODD al was gesloten, maar voor de volledigheid horen ze er wel bij.

1 opmerking:

Sassefras zei

Geweldig pa! Ontzettend bedankt!!